""
Arbete & näringsliv
16 dec 2022

Mittenplacering för Pajala kommun i Norrbottens läns tillväxtindex

Nu har resultatet för Bästa Tillväxt 2022 presenterats. Pajala kommun hamnar på plats 7 i Norrbottens läns tillväxtindex. Priset delas ut årligen av kreditupplysningsföretaget Syna, som granskar bokslut från samtliga svenska aktiebolag för att utse vinnarna.

Syna mäter hur stor andel av företagen i alla kommuner som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. I Pajala kommun är det ett 20-tal företag som uppfyllt alla tre kriterier.

- Vi från kommunen vill verkligen gratulera våra företagare och tacka för deras insatser och deras förmåga att skapa arbetstillfällen, tillväxt och framtidstro. Det är extra roligt att de klarar sig så bra trots flera utmanande år med pandemi, omvärldsläget och de ökade kostnaderna på exempelvis el och drivmedel som vi sett under året, säger Fredrik Holmström, Utvecklingschef Pajala kommun.

Resultatet från Syna indikerar att det finns ett arbete att göra för att nå en stabilare och bredare tillväxt i det lokala näringslivet.

- En bra tillväxt i företagen är något som alla i samhället vinner på och mår bra av. För att bidra till detta är det viktigt att vi från kommunen är lyhörda för företagens önskemål och behov, men också att näringslivet har rätt förväntningar på det vi kan leverera, säger Holmström.

God dialog och förenklade processer är en del av Pajala kommuns strategi för att skapa ett starkt näringslivsklimat.

- Vi arbetar aktivt med att hitta effektiva informationsvägar till företagare, skapa en ökad förståelse för företagandets villkor i vår egen organisation och förenkla processer vid tillståndsansökningar, berättar Fredrik Holmström.

Bäst tillväxt i Norrbotten har Övertorneå kommun följt av Överkalix och Piteå.

- Vi vill även passa på att gratulera Övertorneå till den fina utmärkelsen. Deras arbete för ökad tillväxt i näringslivet är något vi kan inspireras och lära av, säger Fredrik Holmström.

Grattis till företagen som uppfyllt alla tre kriterier:

Arctic Vulk & Montage AB
ATMAB, Andreas Tervahauta Maskin AB
Egons Spol & Sug AB
Elkoll i Pajala AB
Fors Mek & Entreprenad i Pajala AB
Fönster i Norr AB
JRK Entreprenad AB
Jutos Timber AB
Kengis Bruk AB
Lapland Visit Pajala AB
Nikkalavainio Konsult AB
Rajamaa Aktiebolag
Save-it Naturvärme AB
Skogsrum AB
Snells Entreprenad Aktiebolag
Stig och Söner AB
Sundqvist Bygg i Pajala AB
Tornedalens Industrirör AB
Toschi AB
Viitala Engineering AB

Kontakt

Strategisk utvecklingschef

Fredrik Holmström

E-post:
Publicerad 16 dec 2022 10:56
Senast uppdaterad 16 dec 2022 11:24