God jul och Gott nytt år
Kommun, politik & service
22 dec 2022

En julhälsning från Ulrica Hammarström, kommunalråd och Stefan Millgård, kommunchef

Kommunalråd Ulrica Hammarström och kommunchef Stefan Millgård tackar för året som gått och önskar alla medborgare, medarbetare och politiker en God Jul och ett Gott Nytt År.

Ännu ett år lägger vi snart bakom oss. Ett år fyllt av glädje, sorg, aktiviteter och händelser som har påverkat oss alla på olika sätt.

Under 2022 så har samhället öppnats upp igen för olika aktiviteter och Pajala Marknad kunde äntligen genomföras. Det var så roligt att se liv och rörelse runt om i samhället och olika kulturevenemang genomföras under året.

Kommunens verksamheter rullar på dygnet om, året runt, fyllt av härliga medarbetare som arbetar hårt för att lösa alla uppgifter som skall utföras i en kommun. En kommun har en mycket mångsidig verksamhet som kräver bred kompetens inom väldigt många områden.
Vi har redan intensifierat arbetet med att planera nya villaområden och underlätta för byggandet av bostäder.

Vi har under året haft en bitvis ansträngd personalsituation eftersom det är brist på människor i regionen, vi har redan nu rekordlåg arbetslöshet.
Det är fortsatt en utmaning att rekrytera till våra verksamheter. Genom den samhällsutveckling som pågår inte bara i Pajala utan i hela norra Sverige så ser vi att den utmaningen kommer att kvarstå under 2023. Vi har därför flera projekt och aktiviteter igång även med företag och grannkommuner för att underlätta för kompetensförsörjningen på längre sikt i hela vår region.

Men - vi går ändå en ljus framtid till mötes. Vi har en mycket stark arbetsmarknad, ett aktivt föreningsliv och mycket engagerade företagare och tillsammans har vi därför möjlighet att skapa en stark grund för den fortsätta utvecklingen i Pajala kommun.

Från oss båda vill vi sända ett stort tack till alla engagerade medarbetare, politiker och medborgare för Er insats under 2022, och önska Er alla en God Jul och ett Gott Nytt År.

Kontakt

Kommunalråd/ Kommunstyrelsens ordförande

Birgitta Rantatalo

Telefon 0978 - 120 02
E-post
Publicerad 22 dec 2022 02:15
Senast uppdaterad 22 dec 2022 02:24