Information 16 maj. På grund av högt vattenflöde under bron i Pajala stängs vägen till Tannavallen av.

Förskola, skola & utbildning
25 maj 2022

Idrottens dag- en ren succé!

Fredagen den 20 maj genomfördes äntligen Idrottens dag i Pajala. Sammanlagt deltog nästan 600 barn och ungdomar från grundskolorna.

- En jätterolig dag med en massa olika idrottsupplevelser, rörelseglädje och prova-på aktiviteter. Jag både tror och hoppas att några av barnen och ungdomarna kommer att börja i en idrottsförening efter den här dagen, summerar Krister Andersson från RF-SISU Norrbotten.

Jesper Ponturo, idrottskonsulent från Norrbottens Basketdistriktsförbund (NBDF) var själv på plats i Pajala och deltog hela dagen:

- Jag håller med Krister. Det var en väldigt lyckad dag och för NBDF är den här dagen och det här sammanhanget helt avgörande för oss för att få kontakt med de unga i Pajala. Vi arbetar nu för fullt med att kunna starta upp basket i kommunen till hösten. En utmaning är att hitta ledare som vill driva verksamheten framåt och tack vare Idrottens dag har jag nu fått kontakt med två ungdomar som är sugna på att vara ledare. Superkul!

Under dagen kunde barnen och ungdomarna testa på flera olika idrotter. Aktiviteterna genomfördes med hjälp av ledare från både det lokala och regionala föreningslivet.

- Det var lite extra kul att se mångfalden av ledare som engagerade sig för att göra Idrottens dag möjlig, fortsätter Krister. Det var en härlig blandning av unga ledare, personal från skolorna, pensionärer, föräldrar och framgångsrika elitidrottare på plats.

Idrottens dag i Pajala skulle egentligen genomförts hösten 2021, men fick flyttas på grund av ett lokalt coronautbrott i Pajala.

Deltagande skolor:

Centralskolan Pajala, Smedskolan, Grundsärskolan, Kangos friskola, Tärendö Centralskola, Sattajärvi skola, Gårdbyskolan Korpilombolo

Deltagande organisationer:

Pajala IF, Pajala Hockey Club, Kulturskolan, PRO, Hästkraft, Norrbottens Basketbolldistriktförbund, Norrbottens Innebandyförbund, Norrlands Bordtennisförbund, RF-SISU Norrbotten

Deltagande idrotter:

Fotboll, friidrott, ridsport, ishockey, innebandy, dans, handboll, frisbeegolf, basket

Spontanidrotter:

Tennis, bordtennis, badminton, hopphage, hopprep, dragkamp, boule, volleyboll, lekytor 

Fotnot:

Idrottens dag i övriga länet genomförs fredag den 30 september 2022. Skolor som är med i Rörelsesatsning i skolan och idrottsföreningar bjuds in.

Text från RF-SISU, bilder Pajala kommun.

Under Dokument hittar du kontaktuppgifter till de föreningar som medverkade under dagen.

Publicerad 25 maj 2022 12:28
Senast uppdaterad 25 maj 2022 12:30