Information 16 maj. På grund av högt vattenflöde under bron i Pajala stängs vägen till Tannavallen av.

Arbete & näringsliv
23 mar 2022

Vill du öka din synlighet som attraktiv arbetsgivare?

Är du företagare i Pajala och vill och vill bli vassare på att rekrytera? Nu kan du jobba tillsammans med andra företag och det lokala föreningslivet i det gemensamma projektet Hej Hemby under ett år med start i höst.

Arbetslösheten är rekordlåg i vår kommun, konkurrensen i länet är stenhård och vi behöver helt enkelt bli fler för att kunna fortsätta utvecklingen och bibehålla servicen. Vi vet att många av er är i behov av personal eller generationsväxling och jobb är en viktig del i valet av ny hemort för potentiella inflyttare. 

Hej hemby har sedan juni 2020 jobbat för fler hus till uthyrning eller försäljning på den öppna marknaden samt marknadsfört området som plats att bo på. Vi märker av ett ökat intresse för att bo i Tornedalen och vi vill nu i förlängning av projektet öka samarbetet med er företagare.

 

Kort om upplägget:

1 år. Start hösten 2022.

3 företag från vardera kommuner, 3 föreningar från vardera kommuner samt Pajala och Övertorneå kommun.

Mål:

  • Öka det lokala engagemanget och synligheten hos kommuner, företag och föreningar samt bidra till ökad kunskap inom inflyttningsfrågor och marknadsföring
  • Ökad synlighet och effektivare rekrytering i det lokala näringslivet och hos de kommunala organisationerna
  • Fortsätta att erbjuda rådgivning till husägare som vill hyra ut eller sälja
  • Arbeta fram marknadsföringsmaterial, paketera jobb och boende, digitala kampanjer, erbjuda prova på -boende, synas tillsammans på event och i digitala forum.
  • Erbjuda inflyttningsservice nationellt men även för internationella inflyttare.

Vad innebär det här konkret för dig som företagare?

  • Du som vill vara en del av projektet går in med din egna tid under den tid som projektet pågår. Du bidrar med goda idéer utifrån ditt företags behov eller området där ditt företag är aktivt och samarbetar med att förverkliga dem till konkreta insatser. Det kan röra att engagera sig i en tandemrekrytering med ett annat företag eller kommunen, att medverka i marknadsföringsmaterial ihop med andra företag och områdets förening för att synliggöra platsen och möjligheten att bo där, eller att ingå i en paketering med jobb och boende.
  • Ditt företag kommer kunna nyttja det framtagna materialet fritt.

 

Låter det här intressant?

Välkommen att kontakta oss för mer information

Kontakt

Marknadsföring och inflyttning Hej Hemby

Johanna Funck

E-post:
Tel: 0978-12032
Publicerad 23 mar 2022 10:58
Senast uppdaterad 23 mar 2022 11:02