Fritid & kultur
11 okt 2021

Pajala kommun satsar på en avgiftsfri Kulturskola

Kommunstyrelsen i Pajala beslutade den 27 september att införa avgiftsfri kulturskola i kommunen från januari 2022. Beslutet innebär att alla som vill och får plats kan delta i undervisningen oberoende av ekonomisk situation. På så sätt tillgängliggörs Kulturskolan för fler invånare och öppnar för alla barns lika rätt att delta i kulturlivet.

Pajala är nu den 6e kommunen i Region Norrbotten som inför avgiftsfri Kulturskola.

- Det är verkligen glädjande att Kommunstyrelsen beslutat om en avgiftsfri Kulturskola i Pajala kommun från 1 januari 2022, säger Mathias Lafolie kulturchef på Pajala kommun. 
Med detta beslut sänder kommunen en tydlig signal att man tar barn- och ungdomskulturen på allvar. Ytterst är det en demokratifråga. Detta stärker Kulturskolan och gör den mer relevant för alla kommunens invånare. Vi hoppas att ännu fler elever får upp ögonen för vår verksamhet och söker sig till Kulturskolan. Kanske öppnar det också intresset för nya elevgrupper.Publicerad 11 okt 2021 04:06
Senast uppdaterad 12 okt 2021 03:48