Fritid & kultur
14 feb 2024

Pajala kommun deltog på Folk och kultur

Torsdagen den 8 februari deltog Pajala kommuns Kulturavdelning i det nationella kulturkonventet Folk och kultur i Eskilstuna.

Konventet Folk och kultur är årligt återkommande evenemang och är det största av sitt slag i Sverige. Över 4000 besökare deltog i mer än 200 programpunkter under de fyra dagar konventet pågick. I programmet fanns seminarier, debatter, workshops och framträdanden av alla olika slag.

Här är några exempel på de programpunkter Pajala kommun tog del av:

  • Alla, alltid, överallt - bland annat att mer medvetet försöka styra det kulturutbud som offentliga aktörer är delaktiga i (arr: Ax - paraplyorganisation för 23 nationella kulturorganisationer).
  • Kultur och näringsliv - att skapa samarbete mellan kultur och näringsliv som gynnar båda parterna (arr: medlemsägda organisationen Kultur och näringsliv).
  • Kulturen - till vilken nytta? - svensk kulturpolitiks historia från 1700-talet till nutid (arr: Nordiska ministerrådet)
  • Konsten att lyssna - hur tar kulturområdet vidare sannings- och försoningskommissionerna? - panel med representanter för samer, tornedalingar, lantalaiset och kväner (Kulturrådet).


- Vi reste hem med många intryck och reflektioner - de mesta sådant som vi tror på ett eller annat sätt kommer att lämna avtryck i kulturverksamheten i Pajala kommun, säger Lisa Hennix Raukola

Kontakt

Kulturchef

Mathias Lafolie

E-post:
Mobil: +46722108346
Publicerad 14 feb 2024 01:18
Senast uppdaterad 14 feb 2024 01:24