Information 16 maj. På grund av högt vattenflöde under bron i Pajala stängs vägen till Tannavallen av.

""
Foto: Clement Morin, Kungliga Hovstaterna.
Fritid & kultur
15 apr 2024

Kungligt nationaldagsfirande i Pajala

Den 6 juni besöker DD.MM. Konungen och Drottningen Norrbottens län för att tillsammans med landshövding Lotta Finstorp fira Sveriges nationaldag i Pajala.

Under dagen kommer länets invånare att få möjligheter att möta Kungen och Drottningen, bland annat vid det publika firandet på Soltorget. Här kommer regionala kulturinslag uppträda. Tornedalsteatern underhåller, musikinslag på både meänkieli samt samiska framförs samt kåseri av Mikael Niemi.

Vid firandet på Soltorget kommer både H.M. Konungen att hålla ett högtidstal samt landshövding Lotta Finstorp ett nationaldagstal till länets invånare. Firandet på Soltorget avslutas med att nationalsången framförs av vokalist Carina Henriksson.

— Det är med stor glädje vi välkomnar Kungaparet till Norrbotten och till ett nationaldagsfirande i Pajala.
Jag hoppas att många har möjlighet att delta i firandet på Soltorget tillsammans med oss och andra representanter för länet, säger landshövding Lotta Finstorp.

- Det är en stor ära och betyder mycket för oss att Kungaparet vill delta i vårt firande. Vi kommer att bjuda in till en folkfest för stora och små och ser mycket fram emot att få visa upp vårt fantastiska kultur- och musikliv, säger Ulrica Hammarström, kommunalråd i Pajala kommun

Välkommen att vara med i firandet!

 

Ett program med hålltider kommer att läggas ut längre fram.

Kontakt

Kommunalråd/ Kommunstyrelsens ordförande

Ulrica Hammarström

Telefon 0978 - 120 02
E-post

Kommunikaitonsansvarig

Hanna Jönsson

E-post:
Tel: 0978-12326
Publicerad 12 apr 2024 01:31
Senast uppdaterad 15 apr 2024 08:00