Fritid & kultur
03 jul 2023

Pajala Kommun startar sportotek i Slussens lokaler!

Just nu pågår förberedelser i Slussens lokaler för att starta upp ett sportotek. Ett sportotek innebär en möjlighet för kommuninvånarna i Pajala att låna utrustning för sport- och fritidsaktiviteter utan kostnad!

Syftet med sportoteket är att möjliggöra en aktiv fritid för våra kommuninvånare och bidra till positiva effekter för folkhälsa, hushållsekonomi och miljön. Planerat öppningsdatum för sportoteket är måndag 17 juli 

Sportoteket kommer ha utrustning för många olika sporter och utomhusaktiviteter för såväl barn, ungdomar och vuxna och ett basutbud kommer finnas att ta del av från början och vi kommer allt eftersom öka utbudet av utrustning ; alla typer av bollsporter, discgolfkorgar och discar, stand up paddleboards, kajak mm .

Vill du som privatperson, företag eller förening skänka utrustning till Sportoteket? Vi tar redan nu emot utrustning måndagar-fredagar kl.10-12 i Slussens lokaler på busstationen i Pajala. I ett första skede är insamlingar främst riktade för barn då det bedöms vara den grupp där behoven är störst då barn snabbt växer ur utrustning och ofta innebär höga kostnader för familjer.

 

Kontakt

Enhetschef Fritid och service

Mikael Sturk

E-post:

Café/Vänthall och Returmarknad

Slussen

E-post

 

Besöksadress:

Malmen
Soukolovägen 5 D, Pajala

Publicerad 03 jul 2023 04:11
Senast uppdaterad 03 jul 2023 04:21