Information 16 maj. På grund av högt vattenflöde under bron i Pajala stängs vägen till Tannavallen av.

""
Kommun, politik & service
27 dec 2023

Dags att söka minoritetsspråkmedel för vår- och sommaraktiviteter 2024

Ta chansen att söka minoritetsspråkmedel för våren och sommaren 2024. Sista ansökningsdag är den första februari 2024.

Organisationer och privatpersoner i samarbete med organisationer kan ansöka om bidrag från kommunens minoritetsspråkmedel. Bidrag kan beviljas till en verksamhet som främjar minoritetsspråk och -kultur i samhället. Ändamålet ska stödja intentionerna i Lagen om nationella minoriteter och minoritetsspråk (2009:724), exempelvis aktiviteter som främjar de nationella minoritetsspråken, de nationella minoriteternas möjligheter att behålla och utveckla sin kultur i Sverige, barns utveckling av en kulturell identitet och användning av det egna minoritetsspråket.

Information om ansökan

Ansökan skickas in via kommunens e-tjänst (se länk nedan under rubriken Läs mer). Ansökan formuleras på svenska, meänkieli eller finska. Endast fullständigt ifyllda ansökningar behandlas. För sent inkomna ansökningar behandlas inte. Sökanden ska vara verksam i Pajala kommun eller bedriva ortsoberoende verksamhet (exempelvis på internet).OBS ! Enskilda kan endast ansöka i samarbete med organisationer och beviljade bidrag betalas ut till organisationer. 

Ansökningsperioder

Ansökningsperioden för vårens och sommarens aktiviteter pågår fram till och med den 1 februari 2024.Ansökningsperiod för höstens aktiviteter pågår från 1 mars 2024 till och med 1 juni 2024.

Kontakt

Minoritetsspråksamordnare

Regina Veräjä

E-post:
Publicerad 20 dec 2023 09:34
Senast uppdaterad 27 dec 2023 09:35