Om flygplatsen
09 okt 2020

Vi ingår i projektet Grön Flygplats!

Visionen är att tillsammans minska utsläppen med 50% på tre år, fossilfritt inrikesflyg innan år 2030 och helt fossilfritt flyg i Sverige år 2045.

Tillsammans med 24 stycken flygplatser i Sverige så är vi med i projektet Grön Flygplats, som organiseras av Svenska Regionala Flygplatser (SRF). Grön Flygplats är ett klimatprojektet som enar de regionala flygplatserna i Sverige för ett hållbart resande.

Under 2019-2020 har vi kartlagt våra utsläpp, vår energianvändning och våra cirkulära flöden. Detta var ett första steg i projektet, sedan följer olika mål samt att fortsätta att arbeta med att minska utsläppen, inte bara från flygplan utan även utsläppen från våra maskiner.

I länklistan finns det länkar till projektet Grön Flygplats och till Svenska Regionala Flygplatser om du är intresserad av att läsa mer.

Publicerad 09 okt 2020 03:09
Senast uppdaterad 09 okt 2020 03:13