Lediga tjänster

Vi har i dagsläget inga lediga tjänster.

Här nedan ser du alla lediga tjänster inom Pajala kommun.

Tillbaka till sökresultatet

Mentor till Smedskolan

Pajala kommun, Sektor Barn och utbildning

Pedagogassistent

Om tjänsten

Pajala är platsen där du kan kombinera en enkel och avskalad, trygg och äventyrlig livsstil med ett intressant och utvecklande arbete. Här finns en stark drivkraft bland människorna där alla har en viktig roll och en möjlighet att påverka. Pajala kommun befinner sig i en expansiv fas med många möjligheter och att bo och jobba här bjuder in till variation och kontraster med en nära natur i ständig förändring och ett rikt kulturliv att både ta del av eller vara en del i.

Var med och forma framtidens landsbygd i norr, välkommen till Pajala och Tornedalen!

För att du ska trivas hos oss är det viktigt att du delar Pajala kommuns värderingar. Dessa kan sammanfattas i tre punkter:
- jag finns till för Pajalas medborgare
- jag är professionell
- jag möter alla människor med öppenhet och respekt

Smedskolan är en F-3 skola, som ligger i centrala Pajala.

Arbetsuppgifter

En mentor arbetar med att skapa förutsättningar för elevers lärande och utveckling mot målen i skolan. En mentor stöttar aktivt eleverna utifrån deras sociala behov och med elevers delaktighet som grund. Det kan innebära att möta upp/avsluta skoldagen tillsammans, stötta och coacha under skoldagen, samt utföra gemensamma beslut som uppkommit vid samtal. En mentor har dialog med eleverna i värdegrundsfrågor, trivsel- och ordningsregler. Som mentor ingår du även i ett trygghetsteam på skolan.

Mentorskapet innebär ett särskilt förhållningssätt till eleven, med fokus på handledning och strategier. Arbetet genomförs i samarbete med lärare och annan pedagogisk personal, samt i dialog med elev och vårdnadshavare. Kommunikation, samarbete och ett strukturerat arbetssätt är centralt.

Kvalifikationer

Eftergymnasial utbildning är ett krav, helst med någon pedagogisk alternativt social inriktning.
Du har erfarenhet av arbete med barn och har förmåga att samarbeta och bygga relationer.
Du är flexibel och lyhörd, samt har ett strukturerat och professionellt arbetssätt. Du har kunskap om lågaffektivt bemötande och stöttande strategier.

Den som erbjuds anställningen ska lämna ett utdrag ur det register som förs enligt lagen (1998:620) om belastningsregister, med krav i Skollag (2010:800).

Anställningen

Omfattning

Heltid

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

Antal tjänster

1

Startdatum

Snarast, eller enligt överenskommelse.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdag

2023-01-17

Referensnummer

A1140881-2022-155

Kontakt

Kontaktpersoner

Lena Hannu

Rektor

097812147

lena.hannu@pajala.se

Anna Gustafsson

Biträdande rektor

0978-128 38

anna.gustafsson@edu.pajala.se

Fackliga företrädare

Anna-Carin Mattsson

Lärarförbundet

072-5001324

anna-carin.mattsson@edu.pajala.se

Övrig information

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Fyll i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Pajala kommun ingår i förvaltningsområdet för meänkieli och finska, därför är det meriterande om du har kunskap i något eller båda av dessa språk.

Vi jobbar aktivt för jämställdhet och mångfald på våra arbetsplatser. Därför ser vi gärna sökande som bidrar till detta.

Annons- och rekryteringsföretag undanbedes. För mer information om oss och vår kommun besök pajala.se och läs gärna vår fina glesbygdshandbok som du hittar via denna länk https://www.pajala.se/media/qckkz53f/glesbygdshandbok.pdf