Fritid & kultur
26 jul 2023

Dags för nästa VARP-onsdag i Pajala. Denna gång: brädspelshäng

I tisdags fick cirka 25 barn rida ponnyer tillsammans med Pajala hästkraft i Tärendö, och i onsdags kom författare Andrea Lundgren till Pajala där hon höll en föreläsning om sitt författarskap och senaste bok Den underjordiska solen samt en skrivarverkstad. Nu kommer VARP till Soltorget med ännu ett till evenemang. Denna gång är det brädspel som är dagens fokus i Pajala, och kinesisk opera i Korpilombolo.

I tisdags (18/7) kunde hästälskare komma förbi Tärendöholmen och fika, hoppa käpphäst och rida en av två ponnyer som var på plats - Pärla och Polly. I onsdags (19/7) besökte norrbottniska författaren Andrea Lundgren oss i Pajala och föreläste om sitt författarskap och senaste bok Den underjordiska solen. Sedan höll hon en skrivarverkstad för ungdomar och vuxna. Cirka 25 barn var med på ponnyridning i Tärendö, 14 personer lyssnade på Andreas föreläsning och 7 personer deltog i hennes workshop. Pajala bibliotek var också där med pop-up bibliotek och som VARP-arrangör.

Nu efter två fantastiska VARP-dagar har VARP-teamet börjat se fram emot nästa veckas aktiviteter. Den här gången blir det två olika teman på en och samma dag, fast i två olika byar.

Onsdag den 26/7 kan man komma förbi Soltorget mellan kl 11:00 och 18:00 och ta del av pop-up biblioteket där det finns böcker att låna, läsa eller behålla samt drop-in brädspelshäng där man kan spela brädspel med nya och gamla kompisar och få vägledning från vana brädspelare. Det finns även fasta tider för att spela särskilda spel i en grupp, vilken leds av en kunnig brädspelare.

På samma dag kan man ta sig till Korpilombolo för att ta del av kinesisk opera och akrobatik! Om man missade Songyuan He och Yuxiao Che i Pajala den 12:e juli får man chansen att se dem i Korpilombolo denna onsdag istället.

 

Aktivitetsschema:

Soltorget, Pajala

11:00 - 18:00

Drop-in brädspelshäng: spela brädspel med nya och gamla kompisar. Vi har ett stort utbud av olika spel samt vana brädspelare som kan hjälpa dig och svara på frågor.

Pop-up bibliotek: spel och nördkultur

 

Spela i en grupp som leds av en van brädspelare...

11:00

Börja spela! Kategori: Samarbete

11:45

Börja spela! Kategori: Expert

12:30

Börja spela! Kategori: Strategi

13:15

Börja spela! Kategori: Expansion

 

Se separat nyhet för mer information om kinesisk opera i Korpilombolo. Länk nedan under "länkar".

Kontakt

Biblioteksassistent

Wanja Skrealid

E-post:

Pajala Bibliotek

E-post:


Postadress:
Pajala bibliotek
Biblioteksvägen 1
984 32 Pajala

Besöksadress:
Biblioteksvägen 1, Pajala

Publicerad 19 jul 2023 02:59
Senast uppdaterad 21 jul 2023 09:39