Förändrade renhållningsturer under v18. Onsdagens tur (1:a maj) körs på torsdag och torsdagens tur ( 2:a maj) körs på fredag.

Vänliga hälsningar
Kommunalteknik

Fritid & kultur
11 maj 2023

Naturdag i Äihämäjärvi - Polare

Gillar du djur och natur och vill besöka ett nytt besöksmål tillsammans med andra? Välkommen till den fjärde aktiviteten inom Polare!

Söndag den 28 maj kl 11-1 bjuder Pajala Naturskyddsförening in till en naturdag i den vackra fågelsjön Äihämäjärvi mellan Tärendö och Korpilombolo.

Föreningen berättar om sin verksamhet och om det lokala fågel- och djurlivet. I Äihämäjärvi finns två fågeltorn och grillplats.

Vi promenerar i sakta mak 2 km så ta stövar eller vattentäta kängor och kläder efter väder. Ta gärna med kikare.

 

Aktiviteten är gratis och passar för alla åldrar och både för sig som bott här sen tidigare eller är inflyttad.

Naturskyddsföreningen bjuder på fika men ta gärna med något att grilla. 

 

Samåkning för den som vill från Tärendö, Talinenvägen 49 kl 10.30.  Även samåkning från Pajala och Korpilombolo kan lösas, meddela gärna om du vill samåka i din anmälan så tar vi kontakt. Under länkar hittar du annars kartlänk.

Anmäl dig till Mats Bodmark på 070-565 86 21 (ring eller sms) senast den 23 maj.

-----------------------

Polare är en serie aktiviteter som arrangeras för att bjuda på en inblick i föreningsutbudet runt om i Pajala kommun. Här får såväl inflyttade som personers om bott här länge möjlighet att ta del av kultur- och idrottsaktiviteter samtidigt som nya kontakter knyts. Hej Hemby och Visit Pajala samordnar och det lokala föreningslivet är värd 

Kontakt

Marknadsföring och inflyttning Hej Hemby

Johanna Funck

E-post:
Tel: 0978-12032
Publicerad 01 mar 2023 10:36
Senast uppdaterad 11 maj 2023 11:32