Kommun, politik & service
04 maj 2022

Vill du arbeta som röstmottagare?

Vi söker dig som vill arbeta under valdagen 11 september och under förtidsröstningen som startar 24 augusti och pågår varje dag fram till valdagen. Under valdagen finns vallokaler i Korpilombolo, Tärendö, Junosuando, Pajala Norra och Pajala Södra med öppettid kl. 08.00 – 20.00, efter stängning startar rösträkningar i vallokalerna. Det kommer att finnas röstningslokaler med begränsade öppettider i flera byar i kommunen.

Vad krävs av röstmottagare?

Kunna svenska, vara 18 år fyllda, hålla ordning i lokalen, ta emot röster och lägga i urnan, hjälpa de väljare som ber om det. Förarbete för att ställa i ordning lokalen och efter att röstningen är avslutad, städa undan allt ingår också. I vallokalen ska röstmottagare granska och räkna rösterna efter vallokalens stängning. Alla röstmottagare ska genomgå en utbildning som kommer att hållas närmare valet.

Arvode utgår till röstmottagarna. Du arbetar aldrig ensam utan man är alltid minst två samtidigt.

Intresseanmälan skickas till val@pajala.se, skriv ner namn, adress och telefonnummer. Ange om det gäller både förtidsröstning och valdagen eller en av dessa.

Frågor och anmälningar om intresse kan skickas till samma e-post eller ring:

Eva Kumpula 0978-122 05
Anna Uusitalo 0978-120 49
Sixten Olli 0978-120 62

Publicerad 04 maj 2022 07:47
Senast uppdaterad 04 maj 2022 03:15