Information om Corona/Covid 19, läs mer här.

Föreningsliv, fritid & kultur
16 nov 2021

Det hände i Tornedalen

Har du författardrömmar? Vill du se din bok på bibliotek? Vill du bli coachad av en erfaren författare? Nu startas författarprojektet - Det hände i Tornedalen.

I detta novellprojekt kommer olika åldersgrupper av deltagare att få sina böcker publicerade. Tillsammans med författaren Ingrid Remvall kommer de att gå igenom hela skaparprocessen från idé till tryck i skönlitterära novellsamlingar som hamnar på olika bibliotek.

Temat är ”Det hände i Tornedalen …” Genre är frivilligt, men den röda tråden i alla berättelser är att göra sin röst hörd för att skapa en positiv förändring i Tornedalen. Berättelsen kan utspela sig i nutid, framtid, dåtid – under marken i en dold värld eller i en framtida molnstad – allt detta bestämmer författaren själv. Men platsen är Tornedalen och i den finns en hjälte/antihjälte som höjer sin röst.

Tanken är att projektet ska binda samman olika delar av kommunen genom sitt tema samtidigt som det lyfter deltagarnas röster och kreativa uttryck. Vill någon skriva på annat språk än svenska är detta möjligt.

Ambitionen är att så många delar av kommunen som möjligt ska involveras i projektet. Det kommer att finnas möjlighet till stöd för resor för att ge alla samma möjlighet att delta.

 

Upplägg (exakta tider kommer inom kort)

Lördag 18/12 Kickoff och uppstart av projektet (på Pajala bibliotek), ca en timme.

Söndag 19/12 Workshop 1: Idéskapande, berättarstruktur, gestaltning och andra skrivverktyg (på Pajala bibliotek), cirka två timmar.

Deltagarna skriver på egen hand

Lördag 8/1, 2022, Workshop 2 : Textbearbetning gällande tempo, variation och dialog (digitalt på distans), cirka två timmar.

Deltagarna förbättrar sina texter själva och med hjälp av varandra

De färdiga texterna sätts samman till en bok/flera böcker (beroende på deltagarantal)

Lördag och söndag 26-27/2, 2022 – Bokrelease i samband med Norrskensfestivalen i Pajala!

Anmäl dig här:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScu7rd5s69TfFSPHB51tHA2eI9OY4VcG94IA_zhUTafhmy3PA/viewform

Läs mer om Ingrid Remvall http://www.ingridremvall.se/tornedalen/

 

 

Publicerad 16 nov 2021 10:47
Senast uppdaterad 16 nov 2021 10:49