Information om Corona/Covid 19, läs mer här.

Boende & Miljö
25 aug 2021

Vill er förening vara Byaguider och bidra till inflyttning?

Hej Hemby vill tillsammans med lokala föreningar erbjuda en tjänst som vi kallar Byaguidning till personer som besöker vår kommun i samband med exempelvis en husvisning eller en arbetsintervju. Själva guidningen kan röra sig om en kort tur för att visa utbud och service eller ett besöksmål som ni kommunbor själva brukar besöka.

Vi kommer att erbjuda Byaguidning fram till årsskiftet och erbjudandet går ut via mäklare , arbetsgivare samt i kommunen egna kanaler

Så här funkar Byaguidning

  • Tjänsten erbjuds till personer som besöker vår kommun i samband med en arbetsintervju eller en husvisning och som har som ambition att flytta in till kommunen.
  • Personen kontaktar Hej Hemby som i sin tur bokar Byaguidning med förening i aktuellt område. Föreningen utför guidningen i mån av tid.
  • Hej Hemby tillhandahåller material om Pajala kommun som kan delas ut i samband med guidningen. Om ni som förening själva vill ta fram material för just er by / kringliggande byar så är det varmt välkommet. Tips om verktyg för detta kan ni få av oss.
  • Guidningen kan variera i längd beroende på guide och kund men beräknas ta 1- 2 timmar.
  • Frågor som ni som förening inte kan svara på kan passas vidare till Hej Hemby så hjälper vi till att ta reda på det.
  • Hej Hemby erbjuder ersättning per utförd Byaguidning på 750 kr till er förening.

 

Varför Byaguidning?

Vår kommun är känd för sin gästfrihet. Personligt bemötande är uppskattat och värdefullt när man är ny på platsen. En visning genomförd av engagerade lokalbor ger personer utan koppling till platsen en möjlighet att skapa sig en ärlig och avslappnad uppfattning, goda intryck och kunskap som förhoppningsvis påverkar valet av ny hemby.

Vill ni veta mer eller anmäla er som guider? Välkommen att kontakta oss.

Kontakt

Marknadsföring, projektledare Hej Hemby

Johanna Funck

E-post:
Tel: 0978-12032
Publicerad 25 aug 2021 02:45
Senast uppdaterad 25 aug 2021 02:46