Information om Corona/Covid 19, läs mer här.

Familj, stöd & omsorg
03 aug 2021

Välkomstpåsar till familjehem

Nu kan vi äntligen presentera våra välkomstpåsar till familjehem knutna till Pajala kommun! När man tar emot ett eller flera placerade barn får man en gåva fylld av information! Påsen innehåller böcker, häften och broschyrer som är anpassade till barnens olika åldrar och även en handledningsbok till de vuxna.


- Det är viktigt med information, säger Sofi Wiippa Lahti som jobbar som verksamhetsutvecklare i ett statligt finansierat projekt åt kommunen fram till årsskiftet.
Man kan aldrig informera för mycket och är det viktigt att både barn och vuxna vet sina rättigheter men även skyldigheter i ett familjehem.
Alla inblandade ska veta vem och vart de kan vända sig med frågor och funderingar och därför har jag även tagit fram unika broschyrer för Pajala kommun, säger Sofi. När någon kontaktar kommunen för att de är intresserade av att bli familjehem så brukar jag skicka ut information om hur processen går till, är man fortfarande intresserad går ärendet vidare till familjehemsutredare.

- Just nu har vi en kö på familjer som vill bli familjehem och i semestertider kommer det ta lite extra tid innan processen kan köra igång, så man får ha lite tålamod, säger Sofi.

Gåvan gäller de familjehem som tagit/tar emot barn under 2021 och kommer att börja delas ut under hösten.

Vill ni bli familjehem åt Pajala kommun? Mejla familjehem@pajala.se för mer information.

Kontakt

Info familjehem

E-mail
Publicerad 03 aug 2021 11:52
Senast uppdaterad 03 aug 2021 12:22