Information om Corona/Covid 19, läs mer här.

Näringsliv & utveckling
02 aug 2021

Förlängd svarstid på enkät om cykelturism

I sommartidens cykelturism finns stor utvecklingspotential i Norrbotten. Många turister, både inhemska och utländska, söker naturnära fysiska aktiviteter som går att kombinera med lokal mat och kultur.

Förutsättningar för växande cykelturism är utöver övernattningsmöjligheter och mat exempelvis transport av cykel och bagage och möjlighet till cykelreparation och reservdelar.

Pajala kommun medverkar i Interreg projekt STIL, Slow travel in rural landscapes-routes for leisure biking. STIL är ett samarbete mellan Pajala kommun, finska LUKE (Naturresursinstitutet), universitet i finska Lapland, Laplands yrkeshögskola och Norges arktiska universitet. Samarbetet finansieras till största del med hjälp av EU-medel via programmet Interreg Nord.

Projektet syftar till att kartlägga lämpliga gränsöverskridande cykelutflyktsrutter och serviceutbud , skapa nätverk av serviceföretag längs rutterna och starta marknadsföringsåtgärder för dessa rutter. Se bifogad karta för de planerade rutterna inom Pajala kommun. I söder startar rutten i Haparanda och går via Övertorneå. I väst går rutten över till Kiruna kommun och där gäller sträckorna Masugnsbyn-Vittangi-Övre/Nedre Soppero- Karesuando-Saivomuotka. Vi önskar svar från verksamheter även i Haparanda, Kiruna och Övertorneå kommuner.

Vi söker företag, föreningar och även privatpersoner som är intresserade av projektet och vill svara på en snabb och kort enkät. Vi kan komma att guida testcyklister att besöka dessa verksamheter. Om man vill delta i projektet, är det kostnadsfritt och vi kommer att anordna workshops och träffar för informationsspridning och nätverkande. Svara på vår enkät via länken nedan

Svara senast sista oktober 2021

Kontakt

Projketledare STIL

Johanna Collen

E-mail
Telefon 0978 12052
Publicerad 01 jul 2021 03:10
Senast uppdaterad 06 okt 2021 04:43