Information om Corona/Covid 19, läs mer här.

Kommun, politik & service
15 jun 2021

Ny kommunchef tillträder 1 juli

Nu är det klart med ny kommunchef i Pajala Kommun. Det är Stefan Millgård som har fått jobbet. Stefan kommer närmast från en tjänst som rektor i Luleå Kommun där han har arbetat som chef i flera perioder sedan 2004. Han har även haft roller som förvaltningschef.  -Stefan är en drivande person och med den utveckling som kommunen står inför är det en kompetens som behövs hos en kommunchef, säger Ulrica Hammarström (S), Kommunalråd.

Rekryteringsgruppen har bestått av Ulrica Hammarström, (S), Leif Gramner (KD), Johny Lantto (FS) och Anita Sköld (M), fackliga företrädare från Vision, Kommunal och  Lärarnas Riksförbund och en representant från HR. 

Totalt antal sökande var 23 st till tjänsten som kommunchef. Ett antal intervjuer skedde via det upphandlade rekryteringsbolaget Randstad och 3 personer valdes ut till djupintervjuer och tester.

- Det känns bra att det var ett stort intresse för tjänsten som kommunchef och att vi hade ett flertal som uppfyllde kraven. Alla de 3 som vi hade med till sista intervjuerna och testerna ansåg vi kunde klara av uppdraget. Till sist var det vilken kompetensprofil vi ansåg att kommunen behöver i dagsläget som avgjorde, säger Ulrica Hammarström.

-Det är med stor ödmjukhet som jag kommer till Pajala. Jag har alltid försökt hålla ett övergripande samhällsperspektiv oavsett yrkesroll och därför känns det extra roligt att nu ha förmånen att få jobba övergripande med samhällsutveckling i en kommun som möter en mycket spännande framtid. Pajala är också en välkänd kommun för mig och min familj, säger Stefan Millgård som varit sommarboende i kommunen sedan 1994.

 

Kort presentation av Stefan:

En 50-årig friluftsentusiast, inbiten motorcyklist och hängiven amatörmusiker som gärna jagar, läser böcker och fotograferar. Två vuxna döttrar och hustru, stugor i Kangos och Hemavan. Undviker gärna slips men bryr sig sällan om vädret. Tolerant emot det mesta förutom tidsslöseri och illvilja. 

- Resten tar vi över en kopp kaffe någonstans ute i kommunen. Jag är mycket intresserad av dig som medborgare och därmed uppdragsgivare. Vi ses! 

 

 

Stefan Millgård tillträder tjänsten från och med den 1 juli 2021. Vi hälsar honom varmt välkommen till Pajala Kommun.

Kontakt

Kommunalråd/ Kommunstyrelsens ordförande

Ulrica Hammarström

Telefon 0978 - 120 02
E-post
Publicerad 15 jun 2021 10:42
Senast uppdaterad 15 jun 2021 10:46