Information om Corona/Covid 19, läs mer här.

Boende & Miljö
24 maj 2021

Information från Bygg & miljö och Hej Hemby inför sommaren

Nu är det dags att påbörja sommarens projekt på att göra-listan! Här nedan hittar du information från Pajala kommuns Bygg & miljöavdelning och Hej Hemby som hjälper dig på traven.

Har du planer på att bygga i sommar?

Då är det bra att vara ute i god tid och lämna in bygglovsansökan. Handläggningstiden för en komplett bygglovsansökan är upp till 10 veckor. Om du önskar bygga inom strandskyddat område får du räkna med längre handläggningstid.

Ansökningsblankett finns att tillgå på här Det finns även möjlighet att ansöka om bygglov direkt via portalen Mittbygge.se.

Telefon: 0978-12000 . Telefontid: måndag 13.00-15.00, tisdag, torsdag och fredag 09.30-11.30. Med reservation för ändring.

 

Vilka byggprojekt behöver du vanligtvis inte söka bygglov för?

Har du planer på att bygga altan, friggebod eller kanske måla om huset? Under sommaren är det vanligt att snickra och förbättra sin fastighet på olika sätt för att göra den mer attraktiv. Nedan har vi listat några vanliga sommarprojekt som normalt inte kräver anmälan eller bygglov.

Hej Hemby har samlat information för dig här  

 

Förbereda inför försäljning eller uthyrning

Att tömma och rensa ett hus inför försäljning eller uthyrning är tidskrävande och kan behöva en del planering. Här har vi samlat information för dig som planerar att göra det i sommar. Exempelvis var du hittar öppettider för din närmaste återvinningscentral, var du kan lämna in möbler eller hyra en container.

 

Kontakt

Bygg- och miljöavdelningen

E-post:

Fastighetslots

Mikael Westerberg

Email
Telefon 0978-12326
Publicerad 24 maj 2021 10:47
Senast uppdaterad 26 maj 2021 09:18