Information om Corona/Covid 19, läs mer här.

Näringsliv & utveckling
16 feb 2021

Matilda och Erik får säga: Tjena Polcirkeln!

Det kommunöverskridande utvecklingsprojektet Hej Hemby har under januari startat en kampanj under namnet Tjena Polcirkeln som går ut på att personer kan ansöka om att få prova på att bo i Tornedalen under 6 månader. Bland 25 ansökningar blev Matilda och Erik utvalda!

Prova på-kampanjen Tjena Polcirkeln är ett sätt för Övertorneå och Pajala kommun att marknadsföra sig som platser att bo och verka på, samtidigt som det blir ett lärande och utveckling för kommunerna i vad en inflyttad person utan anknytning i kommunen behöver och efterfrågar. Hyresgästerna bekostar flytt och hyra själva. Hej Hemby koordinerar samt erbjuder några upplevelser mot att hyresgästerna delar med sig av sin livsstilsomställning i sina digitala kanaler. 

Kampanjen fick ett fantastiskt genomslag i sociala medier och nådde över 25 000 personer. Kampanjsidan besöktes av nästan 3000 unika besökare och bland 25 superfina ansökningar blev Matilda och Erik utvalda. I april går flyttlasset från Hägersten till Soukolojärvi.

Pajala och Övertorneå kommun är jätteglada över den fina responsen på kampanjen som visar på ett stort intresset för att upptäcka och uppleva Tornedalen som plats att bo på. 

Läs mer om Tjena Polcirkeln på Hej Hembys hemsida.

 

Kontakt

Marknadsföring, projektledare Hej Hemby

Johanna Funck

E-post:
Tel: 0978-12032
Publicerad 16 feb 2021 11:56
Senast uppdaterad 16 feb 2021 12:57