Information om Corona/Covid 19, läs mer här.

Familj, stöd & omsorg
17 feb 2021

Det är inte du som är sjuk, lillebror – det är vi som är det

I föreläsningen ”Det är inte du som är sjuk, lillebror – det är vi som är det!” talar Angelica Håkansson om normer, grupptryck, självkänsla och skönhetsideal. Målet är att du som lyssnar ska inse hur mycket du påverkas av människorna omkring dig – hur mycket du präglas av normer och grupptryck, utan att du kanske ens märker det.

Föreläsningen är digital och riktar sig till ungdomar och vuxna. Den bygger främst på personliga berättelser och reflektioner, men dessa varvas även med relevant forskning (forskning kring just normer och grupptryck). Detta för att skaka om åhörarna, inspirera dem samt ge dem kunskap om hur de kan utmana - och i längden förändra - destruktiva normer.
Efter föreläsningen får deltagarna chans att ställa frågor samt delta i gruppdiskussioner. Under dessa diskussioner kommer deltagarna att – under ledning av en diskussionsledare – få chans att reflektera vidare kring de teman som tas upp i föreläsningen.
Anslutningslänk mailas ut till anmälda dagen innan föreläsningen.
Sagt om föreläsningen:
Föreläsningen är en av de viktigaste jag har varit på, på länge. Det du tar upp är sådant alla behöver påminnas om och höra flera gånger i livet.
/Hilma Klasson, verksamhetsutvecklare på Studieförbundet NBV (Väst).
Tack för en fantastiskt bra föreläsning!
/Anna Fransson, pedagog på Lagmansgymnasiet i Vara
En mycket klok och tänkvärd föreläsning som jag varmt rekommenderar alla mina vänner att lyssna till. Speciellt er som arbetar inom skolvärlden, ni som har barn och ungdomar hemma och ni som ÄR ungdomar.
/Camilla Linusson, 49 år, Hästholmen
Visa mindre
Publicerad 17 feb 2021 08:25
Senast uppdaterad 17 feb 2021 08:33