Information om Corona/Covid 19, läs mer här.

En kronhjort i snöfall
Creative Commons
Jobba hos oss
09 dec 2020

Engångsbelopp för medarbetare inom Kommunals avtalsområde

Har du slutat din anställning i Pajala kommun, varit medlem i Kommunal eller arbetat inom Kommunals avtalsområde? Då kan du eventuellt ha rätt till ett engångsbelopp.

Avtalsrörelsen med Kommunal är avslutad och det nya löneavtalet är klart. Årets avtal med Kommunal innehåller en särskild del som kan vara relevant för dig som har arbetat i Pajala kommun under perioden 1 maj 2020 till 31 oktober 2020. Det rör sig om en utbetalning av ett engångsbelopp som du kan behöva ansöka om för att få del av. 

OBS, det är endast om du inte längre har en anställning hos som du kan behöva ansöka om engångsersättningen. Är du anställd behöver du inte ansöka utan då kommer du få din ersättning utbetald den 22 december.

Har du varit månadsavlönad enligt kollektivavtalet HÖK kommer vi att betala ut detta engångsbelopp under förutsättning att du uppfyller följande krav:

  • Du är medlem i Kommunal eller oorganiserad inom Kommunals avtalsområde
  • Du är medlem i Kommunal men har arbetat inom ett annat avtalsområde i kommunen
  • Du har varit månadsavlönad under perioden 1/5–31/10–2020

Om du uppfyller ovanstående men inte har erhållit engångsbeloppet den 22 december, vilket är datumet för denna utbetalning, måste du lämna in en skriftlig ansökan till oss. Ansökan skickas via mejl loner@pajala.se. I denna ansökan anger du att det gäller ansökan om engångsbelopp och uppger namn, personnummer, arbetsställe och avgångsdatum. Du ska ha skickat in ansökan senast 1 april 2021 för att få ditt belopp utbetalt. Utbetalningen sker med huvudutbetalningarna varje månad. 

Frågor kring hantering av engångsbelopp hänvisas till loner@pajala.se

 

Publicerad 09 dec 2020 04:08
Senast uppdaterad 09 dec 2020 04:08