Information om Corona/Covid 19, läs mer här.

Föreningsliv, fritid & kultur
24 nov 2020

Se filmen om popbandet The Magnettes

Nu är det äntligen dags för filmpremiär; en premiär i en obegränsat stor digital biosalong! Det handlar om 80 minuter när tittaren får komma bandmedlemmarna i The Magnettes riktigt nära. I filmen berättar Rebecka Digervall och Sanna Kalla från Pajala om sin musikaliska resa, som är långt från det glamourösa liv som ”popstjärna” förknippas med.

Den andra december hade Filmpool Nord planerat en visning av filmen i Folkets hus i Pajala; en visning som inte är möjligt med de nya restriktioner som råder.  Nu blir det ställe en digital visning samma datum. Filmpool Nord är samproducenter till filmen The Magnettes och vd Sandra Warg hoppas att en stor publik ska hitta till filmlänken istället för salongen.

- Pajala kändes som en självklar plats för visning av The Magnettes och nu när det inte går att samlas i en lokal hoppas vi ändå att så många norrbottningar som möjligt tar chansen att se filmen digitalt istället. Sandra Warg hoppas dessutom att visningen kan innebära ett nytt rekord.

- Vi vill att publiken ska få se norrbottnisk film och det finns ett sug! När Filmpool Nord häromveckan visade naturfilmen Våtmark, filmat vid en myr utanför Harads, hade vi mer än 700 som klickade sig in på vår hemsida för att se filmen. Nu hoppas vi på ett nytt tittarrekord för filmen om The Magnettes!

En annan bild än sociala medier

Filmen är ett personligt porträtt av ett band som kämpar för att uppfylla sin dröm – men kampen har ett pris, som bland annat tar sig uttryck i psykisk ohälsa hos bandmedlemmarna. Som bonusmaterial till den digitala visningen visas en intervju efter filmen.

- Det kändes skönt att få tillfälle att prata med de medverkande efter filmen och jag hoppas och tror att många i publiken har utbyte av just det, eftersom förmodligen fler än jag lär få tankar och frågor efter att ha sett den, säger Lena Callne som leder samtalet.

Producent för filmen The Magnettes är Göran Hedemalm, Massa Media.

- Den här filmen blev nog något annat än det vi förväntade oss när vi drog igång, precis som det ofta är med dokumentärer. Det var en lång och ibland tuff process, men med facit i hand blev det en viktigare film än jag ens kunnat ana när jag tog mig an att producera den.

Under tre år följde filmaren Martin Åhlin bandet med sin kamera. Frida Thuneström-Bäcklund, som både regisserat och medverkar i filmen som stylist till bandet och är dessutom fru till en av bandmedlemmarna, har en stark önskan och vision:

- Jag hoppas att filmen ska inspirera till samtal och lätta på stigman kring psykisk ohälsa. Och att unga människor får se hur livet faktiskt är bortom fasaden som finns i till exempel sociala medier.

 

 

Filmen The Magnettes visas den 2 dec kl 18.30 via www.filmpoolnord.se 

 

 

 

Publicerad 24 nov 2020 09:21
Senast uppdaterad 25 nov 2020 03:28