Information om Corona/Covid 19, läs mer här.

Kommun, politik & service
11 nov 2020

Lokala åtgärder och regionala råd från och med den 10 november

Åtgärder med anledning av de regionala råden för Norrbotten 10 november – 8 december 202

 

  • Badhuset i Pajala stänger för allmänheten.

Undantag för grundskolans simundervisning och träningsverksamhet för barn födda 2005 och senare.

  • Pajala kommun tillåter inte träning, matcher och tävling i kommunens idrottshallar inomhus och utomhus under perioden 10 nov- 8 dec.

Undantagen är idrottsträning för barn och ungdomar födda 2005 eller senare. Skolornas gymnastikhallar hålls öppna för undervisning.

Undantag gäller även motionsspår.

Skola och föreningar som ordnar träningar för barn födda 2005 eller senare uppmanas att inte använda omklädningsrummen i våra idrottsanläggningar annat än för att hänga av sig ytterkläder och byta skor.

  • Biblioteken i Pajala kommun – använd inte dessa som mötesplats. Endast snabba ärenden, ha riktlinjen att vara färdig på 15 minuter. Inga arrangemang ska anordnas på biblioteken. Anpassning av lokaler för att minska risk för smittspridning.

 

------------------------------------------------------

De regionala råden för Norrbotten:

 

Undvik om möjligt att ha fysisk kontakt med andra personer än de som du bor tillsammans med

Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge. Du bör också undvika vissa typer av aktiviteter om de inte går att genomföra utan fysiskt avstånd till andra, som kontaktsporter eller hälso- eller skönhetsvård som inte är medicinskt motiverad.

Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym

Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.

Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

Avstå från att göra onödiga resor

Resor inom eller mellan regioner kan bidra till att öka smittspridningen eftersom man ofta träffar nya personer, vilket leder till att nya smittkedjor startas. Du bör därför, så långt som möjligt, avstå från sådana resor. Detta råd är inte tänkt att hindra människor från att exempelvis ta sig till arbete, studier/sysselsättning eller den vård som kräver att man är på plats.

 

Länsstyrelsen i Norrbotten har beslutat att Norrbotten ska sänka antalet personer som tillåts delta samtidigt vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar till 50 personer. Den nya begränsningen gäller från och med 11 november.

 

 

Läs mer på:

 

Folkhälsomyndigheten:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/november/beslut-om-skarpta-allmanna-rad-i-kalmars--norrbottens--och-vasterbottens-lan/

 

Region Norrbotten:

https://www.norrbotten.se/Halsa-och-sjukvard/Smittskydd-i-Norrbotten/Information-om-nya-coronaviruset/Skarpta-allmanna-rad-galler-for-Norrbotten/

 

Publicerad 11 nov 2020 04:05
Senast uppdaterad 11 nov 2020 04:05