Information om Corona/Covid 19, läs mer här.

Familj, stöd & omsorg
27 nov 2020

Ett fall av coronaviruset covid-19 har bekräftats på ett av kommunens äldreboenden.

Anhöriga underrättas. Pajala kommun följer rekommendationer från ansvariga myndigheter och samarbetar med vårdhygien på Region Norrbotten kring analys och smittspårning för att förhindra ytterligare smittspridning. Vi följer kontinuerligt smittläget för att bedöma vilka ytterligare åtgärder som behöver sättas in.

 

På grund av patientsekretess går Pajala kommun inte ut med information till allmänheten om vilket boende det rör sig om.

Hög ålder är den främsta riskfaktorn för att bli allvarligt sjuk i covid-19 och vi har alla ett ansvar att skydda äldre från smitta. Vi uppmanar alla anhöriga att för tillfället vara restriktiva med besök.

Följ utvecklingen på pajala.se eller kommunens sociala mediekanaler. Informationen uppdateras vid behov.

 

Publicerad 27 nov 2020 11:41
Senast uppdaterad 27 nov 2020 11:46