Information om Corona/Covid 19, läs mer här.

Boende & Miljö
11 nov 2020

Bro över Torne älv stängs

Bron över Torne älv i Autio i Pajala kommun (väg 99) kommer att stängas av klockan 20:00 den 11 november. Mätningsutrustningen som Trafikverket installerat har indikerat att sprickor i bron har uppstått.

Uppdatering 18 dec.

Bron åter öppen för all trafik

--------------------------------------------------------

- Säkerheten går alltid först och därför har vi fattat ett beslut att stänga bron över älven i Autio. Vi kontrollerar kontinuerligt våra broar och vägar och en sprickbildning som denna tar vi på största allvar, säger Torbjörn Lennelöv, chef vägunderhåll på Trafikverket.

Bron kommer att stängas av helt för all trafik, även gång- och cykeltrafik. Trafiken kommer att ledas om via väg 983, över bron inne i centrala Pajala och sedan ut på väg 99.

- Just nu kan vi inte säga exakt hur allvarliga sprickorna är, men säkerheten går först. Vi vill inte ta några risker. Det är nu viktigt att man respekterar avspärrningarna och att man inte korsar bron vare sig med fordon eller som fotgängare, säger Torbjörn Lennelöv, chef vägunderhåll på Trafikverket.

Stängningen av bron innebär att privatpersoner, men även gruvbolaget Kaunis Irons malmtransporter, kommer att behöva använda omledningsvägen.

- Vi kommer att vidta åtgärder på omledningen för att göra den så säker som möjligt. Samtidigt kommer Trafikverket att fortsätta de noggranna undersökningar av den befintliga bron, säger Torbjörn Lennelöv, chef vägunderhåll på Trafikverket.

 

Kontakter

Torbjörn Lennelöv, chef vägunderhåll Trafikverket, 010-123 93 72

Peter Jonsson, pressansvarig Trafikverket, 010-123 42 20

Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Publicerad 11 nov 2020 07:56
Senast uppdaterad 18 dec 2020 03:18