Information om Corona/Covid 19, läs mer här.

Föreningsliv, fritid & kultur
21 okt 2020

Upplevelser i mystikens tecken

Under Alla helgons helg intar teatergrupper från Kalmar, Kiruna och Pajala,  Folkets Hus i Tärendö och bjuder på upplevelser i mystikens tecken i föreställningen Kalla kårar i Tärendö. Vi har pratat med Hanna Aili som är ordförande i Kulturföreningen Lava som arrangerar eventet. – Vi blev väldigt förtjusta i Tärendö när vi arrangerade festivalen Aurinkofesti på Tärendöholmen sommaren 2019 och det känns naturligt och roligt att samarbeta med IFK Tärendö även i detta evenemang.

 

Kalla Kårar i Tärendö äger rum den 31 oktober och är ett evenemang med fyra olika föreställningar som bygger på olika noveller av författaren Erik Kuoksus bok "Autio och andra berättelser från Torne lappmark”. Föreställningarna är ett samarbete mellan gruppen Teater Normalla från Kalmar och Tornedalsteatern i Kiruna där utbyte mellan unga och språket står i fokus.

Normalla uppmärksammade Eriks Kuoksus berättelser då de bland annat hörts i Creepy podden och genom ett studiebesök hos Tornedalsteatern i Kiruna väcktes ett stort intresse för språket.

- Det här samarbete är verkligen ett bevis på det finns ett intresse för meänkieli ute i landet och att det är ett språk för alla, säger Hanna Aili.

Med i föreställningen är ungdomar i åldrarna 12-26 år och Tornedalsteaterns producent Nellie Skogsberg i Kiruna har projektlett och regisserat på distans från Kiruna. Pajala Unga riksteaterförening hjälper till backstage och har hand om fikaförsäljningen mellan de olika föreställningarna. Under dagen kommer även konstnären Emmy Kostenniemi att ställa ut sina kolteckningar som speglar Erik Kuoksus noveller.

-Förställningarna hänger inte ihop så man kan se dem var och en eller alla fyra. De är rekommenderade från 13 år och vi släpper 23 biljetter per föreställning, säger Hanna Aili.

 

Köp biljett och läs mer på Kulturföreningen Lavas Facebooksida. Ungdomar upp till 16 år går gratis men behöver boka sin biljett.

https://www.facebook.com/events/261631828444011?active_tab=about

 

Biljetter bokas via sms:
070 - 348 98 99
Biljettpris:
1 föreställning - 75 kr
2 föreställningar - 100 kr
Eller se alla fyra för 150 kr!

14:30
"Isän ääni"

15:30
"Tallarna på Suppasvaara"

17:30
"Den gröna jungfrun"

18:30
"Skogarnas herre"

 

 

Publicerad 21 okt 2020 11:55
Senast uppdaterad 21 okt 2020 11:56