Information om Corona/Covid 19, läs mer här.

Näringsliv & utveckling
27 okt 2020

Stöd vid ägarskifte

I projektet CooCon – Ägarskiften i praktiken, samverkar Connect Norr och Coompanion för att erbjuda företagaren i de fyra nordligaste länen möjlighet att kartlägga och klargöra frågeställningar inför kommande ägarskifte. I processen får företagaren stöd dokumenterad i en ägarskiftesplan som även inkluderar en hållbarhetsanalys, för att på bästa sätt kunna gå vidare och genomföra ett framgångsrikt ägarskifte.

Efter ett år har redan 20 bolag tecknat avtal om att få stöttning i sitt ägarskiftesarbete. Sveriges största satsning för att hjälpa företag att förbereda sitt ägarskifte har dessutom etablerats i Västernorrland och Jämtland. Planering är A och O för ett lyckat skifte, därför genomförs satsningen – för att konkret hjälpa företag som står inför ägar- eller generationsskifte.

– Redan nu har vi 20 företag som får hjälp av oss, säger Anders Gothefors VD vid Connect och ansvarig för ägarskiftesarbetet. Vi ska ha genomfört 24 ägarskiftesprocesser före årsskiftet. Så vill du som företagare ha hjälp med din ägarförändring gäller det att kontakta oss så snart som möjligt.

Projektet ska anta 110 bolag under tre år. De företag som antas har minst tre sysselsatta och minimum tre miljoner i omsättning. Rekrytering av företag sker löpande och ”först till kvarn” om de få platserna gäller. Tack vare delfinansiering från Tillväxtverket i form av EU Strukturfond Övre Norrland, EU Strukturfond Nedre Norrland samt medfinansiering Region Västerbotten, Region Norrbotten, Region Jämtland/Härjedalen och Region Västernorrland så blir kostnaden inte mer än 6 000 kronor för det deltagande bolaget.

Läs mer https://connectsverige.se/2020/09/brattom-om-du-vill-ha-hjalp-med-agarskifte/

 

 

Kontakt

Näringslivsstrateg

Erik Mella

E-post:
Tel: 0978-12107
Publicerad 18 sep 2020 01:06
Senast uppdaterad 09 nov 2020 01:30