Information om Corona/Covid 19, läs mer här.

Familj, stöd & omsorg
23 sep 2020

Pajala kommun skapar möjligheter för unga

Pajala kommun erbjuder ett antal ungdomar jobb i höst med anledning av en ny satsning från regeringshåll. Detta för att ge ungdomar möjligheten att få en första kontakt med arbetslivet och erfarenheter för framtida jobb. Ungdomarna väntas få en inblick i arbetet på Pajala kommun med att skapa ett hållbart och tryggt samhälle.

Pajala kommun ser att arbetsmarknaden påverkats av den rådande pandemin, inte minst för personer som redan innan pandemin haft svårt att komma in på arbetsmarknaden.

- Vi har valt att ge ungdomarna möjligheten att ta del av den här satsningen i Pajala kommun för att ge de bästa förutsättningarna vi kan för framtiden. Med den här satsningen hoppas vi ska ge ungdomarna mer erfarenhet för framtida arbetssökande och framförallt en inblick i de intressanta yrken vi har att erbjuda på Pajala kommun, säger Joakim Hackström Larsson, enhetschef vid sektorn stöd och omsorg med ansvar för arbetsmarknadsfrågor.

Målgruppen för jobben är ungdomar aktuella inom det kommunala aktivitetsansvaret samt ungdomar som under året avslutat sin gymnasieexamen. 

Information om satsningen https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2020/07/280-miljoner-avsatts-for-sommarjobb-och-jobb-for-unga/ 

Sök innan 28 september på www.pajala.se under Lediga jobb 

 

Kontakt

Enhetschef/Lots Arbetsmarknadsenheten

Joakim Hackström Larsson

Telefon: 0978-120 81
E-post:
Publicerad 23 sep 2020 09:12
Senast uppdaterad 23 sep 2020 09:16