Information om Corona/Covid 19, läs mer här.

Boende & Miljö
24 jun 2020

Nu startar Hej Hemby

Hej Hemby är ett tvåårigt kommunöverskridande samverkansprojekt mellan Pajala och Övertorneå kommun med uppdrag att utveckla bostadsmarknaden i Tornedalen.

Projektet erbjuder stöd och hjälp till dig som vill sälja ditt hus eller mark genom att lotsa dig genom en säljprocess och dig som husletare och nybyggare att förverkliga din dröm att bo och verka i Pajala eller Övertorneå kommun.

Till grund ligger förstudien Attraktiv bostadsmarknad i glesbygden som genomfördes 2019. I arbetslaget finns projektledare från respektive kommun, en gemensam fastighetslots samt ett kompetens- och resursteam bestående av privata aktörer inom juridik, bank, mäklare och bygg som stöttar projektet med rådgivning och olika typer av insatser. Projektet arbetar med rådgivning och stöd till fastighetsägare som vill sälja, och till husletare och nybyggare som vill flytta in. För att matcha säljare och köpare och få fler att hitta till Tornedalen genomförs informationsträffar och olika marknadsföringsinsatser. Teamet finns tillgängliga genom försäljningsprocessen och inflyttningen och hjälper även till att guida dig som inflyttare till arbetsgivare eller med etablering av ditt företag.

På hemsidan kan du få tips för uthyrning, försäljning och köp, anmäla ditt intresse och inspireras av andra som gjort en spännande resa!

www.hejhemby.com

Hej Hemby drivs av enheten för strategisk utveckling.

Välkommen att kontakta oss för mer information.

 

Kontakt

Marknadsföring, projektledare Hej Hemby

Johanna Funck

E-post:
Tel: 0978-12032
Publicerad 24 jun 2020 04:28
Senast uppdaterad 01 jul 2020 01:37