Information om Corona/Covid 19, läs mer här.

Näringsliv & utveckling
03 apr 2020

Företagssupport Tornedalen

Nu går Pajala, Övertorneå och Haparanda ut med ett erbjudande till företagare i respektive kommun om företagssupport för frågor som uppstått hos företagare i samband med Corona-viruset. Kommunerna har gett ett utökat uppdrag till NyföretagarCentrum Nord, som kommer att bemanna Företagssupport Tornedalen med organisationens befintliga företagsrådgivare.

NyföretagarCentrum Nords har sedan tidigare ett uppdrag att bedriva rådgivning till nya och blivande företagare i bland annat Haparanda, Övertorneå och Pajala samt att genomföra tema-seminarier och främja olika affärsnätverk. Nu utökas tillfälligt detta uppdrag i Tornedalen och som medfinansiär finns även Sparbanken Nord.

 

För att stötta lokala entreprenörer erbjuds lotsning och rådgivning till både nya och etablerade företag som har frågor gällande till exempel:

  • att minska kostnader (personal, hyror etc.)
  • att hitta rätt finansieringslösningar
  • att ta del av de olika stödpaketen - lokalt, regionalt, nationellt
  • att förändra affärsidén och hitta alternativa intäktskällor t.ex. nya erbjudanden och/eller marknader

 

- Vi kommer även att samverka med övriga företag, organisationer, myndigheter samt lots-/supportfunktioner i detta arbete. Det viktigaste är att våra företagare hittar rätt bland all information och kommer i kontakt med rätt aktörer så att de också kan nyttja de stöd och möjligheter som finns, säger Camilla Sehlin Verksamhetschef NyföretagarCentrum Nord.

 

Rådgivningen genomförs via telefon, mail eller digitalt via videomöte. Att vända sig till Företagssupport Tornedalen är kostnadsfritt och konfidentiellt.

 

Företag i Tornedalen som har frågor anledning av Corona-viruset kan boka rådgivning via www.nyforetagarcentrum.se/nord eller kontakta någon av våra rådgivare direkt,

 

Pajala: Hans Mörtberg, hans.mortberg@nyforetagarcentrum.se

Haparanda och Övertorneå: Monica Vikström-Johansson, monica@nyforetgarcentrum.se 

Kontakt

Näringslivsstrateg

Erik Mella

E-post:
Tel: 0978-12107
Publicerad 03 apr 2020 09:18
Senast uppdaterad 06 apr 2020 03:14