Information om Corona/Covid 19, läs mer här.

Arctic Road

Ulrica Hammarström, Leif Gramner, David Engrund och Andreas Hinzer

Den 14 februari besökte Pajalas Kommunalråd Ulrica Hammarström, vice orf. Leif Gramner och kommunens utvecklingsenhet Arctic Road AB – en av kommunens största entreprenörer - i Junosuando.

 

David Engrund som grundade företaget år 2000 äger 100% av bolaget och kommer från en familj där man drivit åkeri i många år. Företaget är inriktade på anläggningsarbeten, bergtäkter med krossverksamhet och maskinentreprenad.      

Företaget har idag 35 anställda men hade som mest 150 medarbetare under tidigare uppdrag inom gruvverksamheten i Kiruna kommun - Det var en tuff tid för företaget när kontraktet löpte ut och vi var tvungna att varsla över hundra medarbetare. Vi tappade mycket i omsättning men stabiliteten i företaget var aldrig hotad, berättar David.

- Nu växer vi också mer och mer i södra Sverige och jag satsar gärna på nya möjligheter. 

När det gäller kompetensförsörjning känner sig David trygg, - vi har under en lång tid byggt upp ett starkt varumärke och har många bra kontakter i den här branschen.

Under diskussionen om kommunens framtid noterade vi Davids uttalande.

”Man ska inte glömma bort alla entreprenörer runt om i kommunen som bidragit till kommunens styrka i helhet. Det är viktig att vi hittar en bättre form av samarbete i framtiden med mer dialog, mer målinriktat och mer resultat för ett gemensamt samhälle”

Till frågan vad han skulle säga till unga människor i kommunen som är intresserade av att bli entreprenör eller egen företagare svarade David;

 Det har varit en långt och lärorik resa under de sista 18 åren. Det har gått upp och ner och man har varit tvungen att kämpa hårt, men det är ändå trots allt den bästa resa som jag gjort, så jag kan bara säga; Det spelar ingen roll hur tuff det är – gå din väg och ge aldrig upp!