Information om Corona/Covid 19, läs mer här.

Fina pärlor

När Irina Uusitalo flyttade från Ryssland behövde hon lägga utbildningen åt sidan. Idag bedriver hon webbshopen finaparlor.se hemma i Juhonpieti. - Jag är tacksam varje dag att jag kan jobba med det jag älskar!

Sedan augusti 2017 har Irina haft nära till arbetet. Hon behöver bara öppna dörren och gå in i den lilla byggnaden som finns på gården. När man kliver in kittlar doften av nybryggt kaffe i näsborrarna. Golvet är klätt med mattor, och längs väggarna finns bänkar med förvaring.

-Det här brukade vara ett förråd, men vi inredde det när jag startade webbshopen, förklarar hon.

Intresset för smyckestillverkning har funnits där sedan barnsben, och att få jobba med hantverk har alltid varit Irinas dröm. Men aldrig kunde hon föreställa sig att det en dag skulle bli verklighet. Efter att ha flyttat till Sverige började hon tillverka och sälja smycken tillsammans med sina svägerskor på olika marknader.

-Försäljningen gick ganska bra. Men när vi sedan sålde materialet som blev över insåg vi att intresset för pärlor var större än för själva smyckena.

Det var där idén föddes - en webbshop riktat till andra som vill tillverka egna smycken. Till en början arbetade hon sida vid sida med sina svägerskor. Idag driver hon en webbshop där alla som delar intresset för smyckestillverkning kan köpa pärlor, halvädelstenar, äkta swarovskikristaller och andra tillbehör. Valet att skapa en internetbaserad butik kändes självklart.

-Vi lever i en tid där det är allt vanligare att handla online. Dessutom är kostnaderna för en fysisk butik stora.
När hon var ny till företagandet fanns det mycket som var okänt. Det var svårt att veta hur man slogs för sin plats i solen för att inte försvinna bland konkurrenterna. Men med tiden har hon lärt sig att man inte behöver veta allt.

-Vill man något tillräckligt mycket så kommer det mesta att lösa sig. Sedan finns det hjälp att få med programmering och bokföring.
Hon berättar att det första året var ett så kallat hundår, och att hon behövde jobba mycket för att få in pengar. Idag arbetar hon fortfarande mer än en normal arbetsdag, men det lönar sig också. Dessutom kan hon styra sina egna arbetstider.

- Om man älskar det man gör så gör det inget. Jag är tacksam varje dag att jag kan jobba med det jag älskar, säger hon med ett leende.

Tack för ett trevligt besök, vi önskar dig fortsatt stort lycka till!

Välkommen att läsa mer om företaget på www.finaparlor.se

Text Klara Pasma