Information om Corona/Covid 19, läs mer här.

Skapa idé & design

Mona Backgård

Att starta upp en butik var inget som Mona Backgård planerat men är hon fick en förfrågan om att ta över en befintlig verksamhet så tackade hon ja.-Jag har alltid varit spontan och gillar att utmana berättar hon.  Sedan april 2018 driver hon Skapa idé & design i centrala Pajala. Butiken har ett brett sortiment och precis som företagsnamnet säger så handlar det om inredning, produkter för kreativt skapande, smink, parfymer men också kontorsmaterial.-        det finns en efterfrågan av produkter med lokal anknytning och hög kvalité och  jag är glad över att kunna ha en del hantverk och design i min butik från närområdet.

 

Jag har jobbat mycket inom service under åren inom olika branscher men är i grund och botten undersköterska. -Jag trivs här i Pajala och vill ha ett roligt jobb! Att driva en sådan här butik ger möjlighet till ett dagtidsjobb med hyfsat fasta tider, möjlighet att möta många trevliga kunder och jobba med produkter som folk här uppskattar och behöver! Vi handlare är viktiga i samhället och på en så liten plats som Pajala så är det ett givande och tagande.

Företagsklimatet inom handel är gott men har en utvecklingspotential tycker Mona.

-Vi har ett bra utbud i vår kommun men vi kan alltid bli bättre på att visa upp våra produkter och butiker, rekommendera kunder till varandra och stötta i exempelvis evenemangssatsningar. Huvudsaken är att kunden hittar det den söker här och inte i onödan behöver åka någon annanstans och även tycker att det är roligt och att handla lokalt. Service och bemötande är ju också vårt starka kort, vi kanske inte är billigast men kan vara bäst på det andra som också kunder värderar.

-        Mina kunder är främst kommunbor, privata men även många företag som handlar sitt kontorsmaterial här.

Jag har ställt in en skön fåtölj i butiken och brukar bjuda på kaffe när det kommer in ett par och där ofta kanske kvinnan vill titta runt i lugn och ro, karln kan slå sig ner och läsa i någon av de gamla böckerna om Pajala som finns här. Det är nog inte jättevanligt på större ställen konstaterar Mona.

Ämnet inställning och attityd är något som vi återkommer till under besöket och hur just det oftast är grunden till hur satsningar lyckas. – Kunderna är väldigt nyfikna och gillar när det händer grejer. Det kan vara en ny skyltning, blommor på disken, ett erbjudande eller en gästande leverantör i butiken under en dag. – man får vara lite påhittig och våga prova nya saker.

Tack Mona för ett trevligt besök och stort lycka!

Andreas Hinzer & Johanna Funck