Information om Corona/Covid 19, läs mer här.

Laitis

Ingela Ylinenpää och Elina Esberg

- Vi ser oss lite som problemlösare, berättar Ingela Ylinenpää som är platschef på Laitis i Pajala. Laitis är en aktör inom handel med bland annat bilreservdelar, maskiner och verktyg och finns på åtta orter, från Umeå till Kiruna och har idag 125 anställda varav 25 är utesäljare. Förutom butikerna säljs sortiment via e-handel.

Laitis i Pajala öppnade 2012 för att nyttja möjligheten med gruvetableringen och tillmötesgå en ökad efterfrågan och resan fram till idag har gått både upp och ner.

- När gruvan stängde ner 2014 kunde vi omfördela personal till butiken i Kiruna för att inte behöva säga upp någon, det kändes väldigt viktigt, berättar Ingela. Vi drabbades sedan tillsammans med andra företag av en stor brand i februari 2015 som inträffade i vår förra lokal men tack vare snabbt agerande kunde vi inom 4 månader vara på plats i vår nya lokal.

Industriförnödenheter, verktyg och reservdelar är en del av Laitis produktgrupper och här finns ett brett utbud av både produkter och tjänster. Förutom varor som delas in i områdena bil och industri erbjuder företaget servicetjänster som exempelvis lagerpåfyllning ute hos kunder, utbildningar inom fallskydd, säkra lyft och utförande av besiktningar på arbetsredskap och rådgivning inom arbetsmiljö.

- 75 % av de produkter vi säljer finns i butiken av kund och resterande 25 % är kundanpassade lösningar, säger Ingela.

Idag jobbar en personalstyrka på sex personer i Pajala och Ingela berättar att det är ett självständigt, flexibelt och omväxlande arbete med mycket kundkontakt och problemlösning.

- Vår personal är mycket på språng. Vi har flera uppdrag gentemot kunder där vi har hand om deras lager. Vi levererar varor till Gruvan 2 ggr om dagen men vi kör även ut till andra orter såsom Junosuando och Tärendö.

Ingela berättar också att det vid toppar behövs förstärkning och att man här tar in bemanning via Samhall.

 

Tack för intressant besök och stort lycka till!

Ulrica Hammartröm, Erik Mella och Johanna Funck