Information om Corona/Covid 19, läs mer här.

Peab

Annika Niskala och Anna Taavola

Platsoberoende arbete, hur funkar det egentligen?Visste du att man kan jobba som entreprenadingenjör och räkna på nya entreprenader i Sundsvall från ett köksbord i Tärendö eller hålla koll på regionekonomi från Korpilombolo?Vi har träffat medarbetare som jobbar inom PEAB-koncernen och som jobbar just platsoberoende!

 

Koncernen är en av Nordens ledande byggföretag och har fyra olika affärsområden; bygg, anläggning, industri och projektutveckling och med sina 15 000 medarbetare omsatte de 2018 52 miljarder. Kollegorna Anna Taavola, Rikard Haapala, Annika Niskala, Dennis Ängsund och Maria Törmä Lindmark jobbar inom olika områden och är alla stödfunktioner till de olika verksamheterna runt om i PEABs region nord, förutom Maria som jobbar som platschef på anläggningsarbeten och är operativt på plats varje arbetsdag. - Vi stöttar inom system, kalkyl, ekonomi, kvalité, miljö och arbetsmiljö och ansvarsområdena sträcker sig från Kiruna ner till Gävle berättar Rikard Haapala som är systemförvaltare

Annika Niskala jobbar som KMA - samordnare och arbetar gentemot främst chefer inom industriverksamheterna i kvalité, miljö- och arbetsmiljöfrågor. - Jag ingår i en KMA-grupp på 19 medarbetare och min chef sitter i Örebro berättar hon.  Det är väldigt socialt arbete med stor frihet men också en hel del resor ut till de olika projekten som pågår, just nu är jag en hel del i Björkdalsgruvan utanför Skellefteå där vi har ett stort uppdrag med transport både under och ovan jord. Peab har också en egen krisorganisation som stöttar upp vid olika händelser och Annika sitter som ordförande i den regionala krisorganisationen. – Det är viktigt och värdefullt att ha en egen organisation som har kompetens att hantera svåra och kritiska situationer.

Vi jobbar individuellt och använder främst Skype som kommunikationsverktyg för möten. Vi försöker dock träffas allihopa någon gång i veckan här på Pajala-kontoret och vi jobbar självklart också en hel del ihop. - För oss har det blivit ett naturligt sätt att jobba på men det kräver modiga ledare och stort ansvarstagande som medarbetare säger Annika.

Rikard berättar att Peabs affärsidé är att vara en helhetsleverantör vilket också gör att det finns ett stort utbud av olika typer av jobb. Anna har jobbat längst, hon började 2011 efter att ha flyttat hem från arbete och utbildning i Tyskland. Då låg fokuset på gruvstarten i Kaunisvaara med närmast totalentreprenad i form av anläggning, bygg av anrikningsverk och även malmtransportuppdraget där både Annika och Rikard kom att jobba från start.

Dennis Ängsund jobbar som entreprenadingenjör och hans arbete innehåller bland annat att räkna på nya entreprenader, vara med vid upphandlingar och följa upp och analyserar ekonomi på pågående projekt. – Jag bor i Tärendö och har ett kontor där som vi hyr av IFK Tärendö men är även en hel just nu i Malmfälten och Skellefteå där vi också har verksamhet. Det var ett annat företag som också ville hyra kontorsplats i Tärendö men tyvärr var det redan fullt, berättar han.

-Peabs kärnvärden genomsyrar verksamheten på alla nivåer, det är kul att se att det funkar och inte bara är fina ord i pärmar. Cheferna är också tydliga med att säga att man vill vara en magnet för skickliga personer. – Det är en hård konkurrens om bra medarbetare och man måste vara attraktiv som arbetsgivare säger Annika.

-Vi har jobbat med många stora projekt, förutom gruvetableringen i Kaunisvaara har PEAB byggt det nya stadshuset Kiruna, Maenvaara vindpark och just nu är Maria platschef på bygget av nya långlinjebandgångar på LKAB´s industriområde i Kiruna. Men vi är även till för privatpersoner, vi har bergtäkter med grusförsäljning, betong och transporter exempelvis, det är till för alla kunder. Att kunna vara en del av allt det, från ett kontor i Pajala eller hemifrån köksbordet är riktigt roligt och stimulerande berättar Anna som är regionekonom på Swerock. Vårt jobb bygger ju på olika verksamheters uppdrag och projekten är på olika platser runt om i regionen vilket också skapar möjlighet att jobba platsoberoende berättar hon.

- Vi får ofta försvara oss när vi är ute och reser i tjänsten, våra kollegor tycker lite synd om oss när vi har så långt till allt, berättar Annika, men vi ser det inte så, det är effektiv tid när vi reser här uppe säger Annika.

– Vi behöver nog alla jobba med normen om hur man ska leva, det finns mycket som inte stämmer eller funkar för alla säger Anna. Att kunna bo och leva i en by i Pajala Kommun och samtidigt ha möjlighet att jobba i ett av Sveriges största byggföretag är en kombination som fler behöver upptäcka. Vi behöver bli bättre på att se de värden som finns här lokalt och stolt visa upp och tillgängliggöra det, då upptäcker andra också det, säger hon.

Företagshotell och hubbar på olika platser i kommunen är en bra grej för att få fler företag att etablera sig, riktade insatser i skolan för att visa elever vilka typer av jobb som finns och kan finnas i kommunen, fler valmöjligheter av studier på distans och moderna arbetsgivare. Det är några saker som Peab-gänget tror skulle lyfta näringslivet och främst tjänstesektorn i Pajala kommun. – Främst behöver vi jobba på att synliggöra oss, både som arbetsplatser och som plats att bo på och ta tillvara på de krafter som finns på plats. Möjlighet att utvecklas och få ta för sig. -Det ligger tyvärr inte riktigt i vår tornedalska kultur så där finns det mycket att göra, avslutar Anna.

 

Tack för en intressant inblick i nya arbetssätt och bra diskussioner om Pajalas framtid.

Lycka till!

Läs mer om Peab och hitta lediga jobb på www.peab.se

 

Andreas Hinzer och Johanna Funck