Blåbär i kupade händer

Lediga jobb

SOMMARVIKARIE! Just nu erbjuder vi bonus på 10 000 kr

Just nu erbjuder vi bonus på 10 000 kr för dig som arbetar minst 8 veckor under perioden 1 juni till 31 augusti. Erbjudandet gäller för dig som arbetar inom Sektor Stöd och Omsorg som undersköterska, vårdbiträde, personlig assistent eller handledare. 

Tillbaka till sökresultatet

Mentor till Pajala Centralskola

Pajala kommun, Sektor Barn och utbildning

Pedagogassistent

Om tjänsten

Pajala är platsen där du kan kombinera en enkel och avskalad, trygg och äventyrlig livsstil med ett intressant och utvecklande arbete. Här finns en stark drivkraft bland människorna där alla har en viktig roll och en möjlighet att påverka. Pajala kommun befinner sig i en expansiv fas med många möjligheter och att bo och jobba här bjuder in till variation och kontraster med en nära natur i ständig förändring och ett rikt kulturliv att både ta del av eller vara en del i.

Var med och forma framtidens landsbygd i norr, välkommen till Pajala och Tornedalen!

För att du ska trivas hos oss är det viktigt att du delar Pajala kommuns värderingar. Dessa kan sammanfattas i tre punkter:
- jag finns till för Pajalas medborgare
- jag är professionell
- jag möter alla människor med öppenhet och respekt

Välkommen att ansöka tjänsten som mentor till Pajala centralskola

Arbetsuppgifter

En mentor arbetar med att skapa förutsättningar för elevers lärande och utveckling mot målen i skolan. En mentor stöttar aktivt eleverna utifrån deras sociala behov och med elevers delaktighet som grund. Det kan innebära att möta upp/avsluta skoldagen tillsammans, stötta och coacha under skoldagen, samt utföra gemensamma beslut som uppkommit vid samtal. En mentor har dialog med eleverna i värdegrundsfrågor, trivsel- och ordningsregler.

Mentorskapet innebär ett särskilt förhållningssätt till eleven, med fokus på handledning och stöd. Arbetet genomförs i samarbete med lärare och annan pedagogisk personal, samt i dialog med elev och vårdnadshavare. Kommunikation, samarbete och ett strukturerat arbetssätt är centralt.

Kvalifikationer

Vi ser att du gärna har en akademisk utbildning med fokus på pedagogiskt och/eller socialt arbete. Du har erfarenhet av arbete med barn. Du har förmågan att samarbeta och bygga relationer med barn och vuxna. En fördel om du har kunskap om lågaffektivt förhållningssätt. Du har förmågan att vara flexibel och lyhörd, samt har ett strukturerat arbetssätt.

Anställningen

Omfattning

Heltid

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

Antal tjänster

1

Startdatum

Tillträde 220926

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdag

2022-08-22

Referensnummer

A1140881-2022-154

Kontakt

Kontaktpersoner

Anna Gustafsson

Bitr Rektor

072-5391902

anna.gustafsson@edu.pajala.se

Lena Hannu

Rektor

097812147

lena.hannu@pajala.se

Karin Norberg

Kommunal

0978-120 00 vx

karin.norberg@pajala.se

Fackliga företrädare

Britt-Inger Fagervall

Lärarförbundet

0702671173

bri00fag@edu.pajala.se

Katarina Hjärtberg

Lärarnas Riksförbund

0978-120 00

katarina.hjartberg@edu.pajala.se

Sixten Olli

VISION

0978 120 62

sixten.olli@pajala.se

Övrig information

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Fyll i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Pajala kommun ingår i förvaltningsområdet för meänkieli och finska, därför är det meriterande om du har kunskap i något eller båda av dessa språk.

Vi jobbar aktivt för jämställdhet och mångfald på våra arbetsplatser. Därför ser vi gärna sökande som bidrar till detta.

Annons- och rekryteringsföretag undanbedes. För mer information om oss och vår kommun besök pajala.se och läs gärna vår fina glesbygdshandbok som du hittar via denna länk https://www.pajala.se/media/qckkz53f/glesbygdshandbok.pdf