""
Foto: Lotta Nyberg
Jobba hos oss
30 jan 2023

Pajala kommun rekryterar flera höga chefsposter – avgående chefer berättar om sin upplevelse

Under våren kommer Pajala kommun att rekrytera ny ekonomichef, HR-chef, socialchef och skolchef. Anledningen är pensionsavgång, förordnande som upphör och nya uppdrag, något som av en slump inträffar under en och samma tidsperiod. De avgående cheferna medverkar i en film där de bland annat besvarar frågan: Chef på Pajala kommun, hur kul är det då?

Slumpen föll sig så att Pajala kommun kommer att rekrytera fyra höga chefsposter under våren. Nuvarande HR-chef Elin Niemi kommer att gå vidare till ett nytt uppdrag som HR-chef inom Försvarsmakten, på F21 i Luleå från och med april. Socialchef Mervi Kostets förordnande går ut under året och hon har valt att gå vidare till ett annat uppdrag inom kommunen och skolchef Leif Rönnbäck planerar att gå i pension under året.

- För mig har det varit mina bästa arbetsår, säger Leif Rönnbäck när han berättar om sin tid hos Pajala kommun. Han fortsätter:

Som skolchef i Pajala har man ett jätteroligt och spännande jobb, man får också jobba med jättefina medarbetare.

Mervi Kostet kommer att arbeta kvar hos Pajala kommun men med ett annat uppdrag.

- Det har varit fint att känna att man kunnat göra skillnad, som när man kunnat ge barn och unga stöd för att kunna komma vidare i livet. Det har varit så roligt att möta ungdomarna efter en tid och höra de berätta om hur det har gått, säger Mervi Kostet.

Elin Niemi har arbetat på Pajala kommun i 11 år.

- För min del har det varit händelserika år vilket har varit otroligt utvecklande. Jag känner mig både glad och tacksam över allt jag fått lära mig och alla fina människor som jag mött genom åren, berättar Elin Niemi.

I filmen berättar cheferna om sin tid hos Pajala kommun, hur de upplever kommunen som arbetsgivare och vad den som söker deras tjänst kan förvänta sig.

Publicerad 27 jan 2023 02:42
Senast uppdaterad 30 jan 2023 10:40