""
Foto: Pajala kommun
Kommun, politik & service
21 dec 2022

Pajala kommun kommer att ingå i en gemensam överförmyndarnämnd

Under måndagens sammanträde röstade ett enigt kommunfullmäktige för att ingå i en gemensam överförmyndarnämnd med Gällivare kommun och Jokkmokk kommun.

Pajala kommunfullmäktige beslutade redan i slutet av oktober för att ingå i en gemensam överförmyndarnämnd, men när Kiruna kommun röstade för att inte ingå i nämnden behövde beslutet tas om.

Nämnden ska kallas Lapplands överförmyndarnämnd och kommer att bestå av politiker från alla tre kommuner. Från Pajala kommun valde kommunfullmäktige Anita Sköld (M) som ordinarie och Håkan Kero (KD) som ersättare.

Gällivare kommun har föreslagits som värdkommun och den gemensamma nämnden och tjänsteorganisationen kommer att ingå i deras organisation.

- Målet med nämnden är att genom god samverkan säkra kvaliteten i hanteringen av ärenden, minska sårbarheten vid semestrar, sjukdomar och tillsammans har vi bättre förutsättningar att säkerställa en rättsäkerprocess. När vi är fler blir hanteringen inte lika sårbar vilket är jätteviktigt för de som har behov av att ta del av tjänsten, säger Ulrica Hammarström (S), kommunalråd Pajala kommun.

Kontakt

Kommunalråd/ Kommunstyrelsens ordförande

Birgitta Rantatalo

Telefon 0978 - 120 02
E-post
Publicerad 21 dec 2022 09:14
Senast uppdaterad 21 dec 2022 09:19