Norrsken över by
Foto: Korpics
Arbete & näringsliv
17 nov 2022

Pajala har lägst arbetslöshet i Sverige - behöver bli fler

Under oktober månad var 2,6% av den arbetsföra befolkningen i Pajala kommun utan arbete. Det är den lägsta siffran i hela landet. Vilket är glädjande siffror men påvisar även de utmaningar med kompetensförsörjning som kommunen står inför.

Arbetsförmedlingens månadsstatistik visar att det är fortsatt låg arbetslöshet i Pajala kommun. Endast 2,6% av arbetsför befolkning var utan arbete i oktober. Siffran är den lägsta i hela landet och Pajala kommun har tillsammans med Kiruna kommun lägst arbetslöshet i länet.

- Glädjande med låga arbetslöshetssiffror, men samtidigt en utmaning. Det finns många spännande och utvecklande arbeten att söka i Pajala Kommun så nu gäller det att många tar chansen att söka sig till oss, säger Ulrica Hammarström (S), kommunalråd.

Den som är sugen på att byta livsstil, nyfiken på Tornedalen eller är en hemlängtande hemvändare kan få stöd av teamet bakom Hej Hemby. De hjälper dig bland annat med att hitta objekt som är till salu på den öppna marknaden, matchning med jobb/arbetsgivare, rådgivning vid köp och hyra samt guida dig rätt i din företagsetablering. 

 

 

Kontakt

Kommunalråd/ Kommunstyrelsens ordförande

Ulrica Hammarström

Telefon 0978 - 120 02
E-post

Marknadsföring och inflyttning Hej Hemby

Johanna Funck

E-post:
Tel: 0978-12032
Publicerad 15 nov 2022 02:53
Senast uppdaterad 17 nov 2022 08:33