Information 16 maj. På grund av högt vattenflöde under bron i Pajala stängs vägen till Tannavallen av.

Arbete & näringsliv
29 mar 2022

Synliggör ditt företag på Move to Lapland

Pajala och Kolari kommun jobbar nu med att färdigställa en websida som kommer fungera som en inflyttarportal för främst internationella inflyttare.

Hemsidan är ett resultat av det tvååriga gränsöverskridande projektet Leva och bo i Tornedalen. Vi märker av ett växande intresse hos främst européer i att flytta till norra Sverige. Vår grannkommun Kolari har genom sin besöksnäring god erfarenhet av just internationell inflyttning och genom detta projektsamarbete har vi dels kunnat lära oss av dem men samtidigt samla erfarenhet om vilken information som efterfrågas genom vår inflyttningsservice. 

- Leva och bo i Tornedalen avslutas under våren men vi är glada att nu ha en attraktiv och lättnavigerad sida för personer från andra länder som är nyfikna på att flytta till vårt område, säger Pia Pantzare, projektledare.

På hemsidan samlar vi information från olika myndigheter gällande tillstånd som behövs för att kunna jobba och bo i Sverige , fakta om kommunen, hur man registrerar sig för att påbörja sin språkutbildning och tips på arbetsgivare. Hemsidan är flerspråkig 

- Att flytta hit från ett annat land kräver mycket förberedelser och vi behöver också bli bättre på att ta emot den värdefulla kompetens som inflyttare har. 

Nu söker vi dig som driver företag i Pajala och som vill synas på hemsidan för att attrahera potentiella internationella inflyttare. Genom att klicka på länken nedan kan du se hur ett företagskort ser ut och registrera ditt företag. Hemsidan beräknas släppas i april. Det är gratis att medverka.

 

Publicerad 29 mar 2022 11:51
Senast uppdaterad 29 mar 2022 11:56