Arbete & näringsliv
01 okt 2021

Digital hubb till Muodoslompolo

Kommunstyrelsen beslutade måndagen den 27 september att bevilja 50 000 kr till uppstart av en digital hubb i samarbete med Susanns Lanthandel i Muodoslompolo.

Hubben är en lokal med arbetsstationer, konferensutrustning, kök och gemensamma ytor med möjlighet att hyra en arbetsplats för kortare eller längre perioder. Genom Susanns Lanthandel finns det även möjlighet att hyra boende i samma lokaler.

Pajala kommuns roll i hubben är att bistå med viss teknisk utrustning, arbetsplatser, en servicepunkt för kommunmedborgare samt marknadsföring för att synliggöra möjligheten att arbeta på distans i ett naturskönt område.

Strategiska enheten fortsätter med arbetet att se över möjligheten till att starta flera hubbar i kommunen. Enlig enkätundersökningen som gjordes i våras är största efterfrågan i centrala Pajala samt Korpilombolo.

Syftet med digitala hubbar är att bidra till landsbygdsutveckling, nyföretagande samt för att höja kommunens attraktionskraft som arbetsgivare genom att erbjuda anställa möjlighet att arbeta på distans. 

Publicerad 30 jun 2021 10:11
Senast uppdaterad 01 okt 2021 12:25