Hej Hemby

Det finns många olika pusselbitar som är viktiga för personer i valet av ny bostadsort och boende är av dem. Utbud av boende är lågt i Tornedalen och Hej Hemby är en tvåårig satsning av Pajala och Övertorneå kommun som fokuserar på att öka antalet hus till salu och uthyrning på den öppna marknaden.

Till grund ligger förstudien Attraktiv bostadsmarknad i glesbygden som genomfördes 2019. I arbetslaget finns projektledare från respektive kommun, en gemensam fastighetslots samt ett kompetens- och resursteam bestående av privata aktörer inom juridik, bank, mäklare och bygg som stöttar projektet med rådgivning och olika typer av insatser.

Projektet arbetar med rådgivning och stöd till fastighetsägare som vill sälja eller hyra ut, och till husletare och nybyggare som vill flytta in. För att matcha säljare och köpare och få fler att hitta till Tornedalen genomförs olika marknadsföringsinsatser.

Teamet finns tillgängliga genom försäljningsprocessen och inflyttningen och hjälper även till att guida dig som inflyttare till arbetsgivare eller med etablering av ditt företag.