Stipendium för minoritetsspråkstudier

Du som är skriven i Pajala kommun och anställd inom den kommunala organisationen eller anställd inom annan typ av verksamhet har möjlighet att söka stipendium efter 30 fullgjorda studiepoäng i finska eller meänkieli.

Vi erbjuder chans till stipendium till sju personer från den kommunala organisationen samt en extern. Stipendiet är på 30 000 kronor om dessa språkstudier görs på fritiden och lämnar ett resultatintyg på detta efter avslutade studier. En föranmälan krävs genom att fylla i en ansökan om språkstipendium som finns att hämta under dokument nedan. Denna föranmälan lämnas in före studierna påbörjas. 

 

Du ansöker Finska/Meänkieli steg 1-2 (15 HP) via antagning.se och ansökningstiden öppnar den 15 mars. Ansökningstiden utgår den 15 april och studierna påbörjas hösten 2021.

 

Vidare ansöker du Finska/Meänkieli steg 3-4 (15 HP) via antagning.se den 15 september till den 15 oktober. Dessa studier sker under våren 2022.

När alla studier är klara vill vi ha in ett resultatintyg, personbevis och arbetsgivarintyg senast 1 Augusti 2022. Beslut om stipendium tas av minoritetsutskottet i slutet av augusti 2022. 

Välkommen att kontakta vår minoritetsspråksamordnare för mer information.