Information om Corona/Covid 19, läs mer här.

Biblioteken i Pajala kommun

I Pajala kommun finns både folk- och skolbibliotek. Totalt tre stycken bibliotek finns i kommunen och de är lokaliserade i anslutning till skolans lokaler i Pajala, Korpilombolo och Junosuando. I Muodoslompolo finns dessutom en utlåningsstation i anslutning till lanthandeln i byn. Välkomna att kontakta oss!

Viktig information rörande Corona/ Covid 19, senast uppdaterad 2020-12-22:

Biblioteket är stängt för besökare fram till den 7 februari 2021. Bibliotekens verksamhet fortsätter anpassad efter de rådande restriktionerna.
Med anledning av de nya rekommendationerna som presenterades av regeringen och Folkhälsomyndigheten den 18 december kommer biblioteken i kommunen att stänga sina lokaler för besökare. För att tillgängliggöra utbudet övergår vi till att erbjuda reservation av böcker/filmer för avhämtning med start 4 januari, s.k. "Take Away".
  • Du kan låna böcker/ filmer utan att besöka bibliotekslokalen genom att göra en reservation via mail eller telefon.
  • Vi gör färdigt ditt lån och du hämtar din påse på angiven tid.
  • Vi hjälps åt för att utlåningen ska kunna ske utan kontakt som innebär onödig smittorisk.

Vi kan hjälpa dig att hitta rätt bok och berätta om källkritik, kanske vända på det tematiska innehållet av en bok eller hjälpa er i samband med ert boksläpp. Vi kanske också kan arrangera ett evenemang tillsammans, så tveka inte att höra av er till oss om ni har några funderingar och/ eller spännande idéer att utforska. År 2021 satsar vi på digitala författarsamtal och studiecirklar.

Biblioteken i Norrbotten jobbar närmast med att digitalisera arbetssätt och metoder av olika slag och förhoppningen är att vi i Pajala och Junosuando ska kunna erbjuda Meröppet i framtiden, där du som låntagare över 18 år får möjlighet att låna böcker utanför bibliotekets öppettider.

På bibblo.se hittar du öppettider, evenemang och information om lokalerna för ditt närmsta bibliotek. Länk finns i länklistan nedan.