Information om Corona/Covid 19, läs mer här.

Biblioteken i Pajala kommun

I Pajala kommun finns både folk- och skolbibliotek. Totalt tre stycken bibliotek finns i kommunen och de är lokaliserade i anslutning till skolans lokaler i Pajala, Korpilombolo och Junosuando. I Muodoslompolo finns dessutom en utlåningsstation i anslutning till lanthandeln i byn. Välkomna att kontakta oss!

Eftersom smittspridningen inom Pajala kommun är fortsatt stabil har man beslutat att öppna biblioteken inom kommunen. Tiderna nedan gäller under sommarperioden från 21 juni-15 augustiObservera följande:

  • Håll era besök korta, max 15 minuters besök
  • Begränsningar i antal besökare i resp bibliotekslokal (se nedan resp bibliotek)
  • Använd självutlåningsautomaten
  • Ingen hjälp av personal vid dator- och kopieringsärenden
  • Bibliotekspersonalen undviker direktkontakt med besökarna och håller sig bakom informationsdisken, dvs ingen personlig assistans vid hyllorna
  • Take away upphör då biblioteken återigen öppnar

Vi kan hjälpa dig att hitta rätt bok och berätta om källkritik, kanske vända på det tematiska innehållet av en bok eller hjälpa er i samband med ert boksläpp. Vi kanske också kan arrangera ett evenemang tillsammans, så tveka inte att höra av er till oss om ni har några funderingar och/ eller spännande idéer att utforska. År 2021 satsar vi på digitala författarsamtal och studiecirklar.

Biblioteken i Norrbotten jobbar närmast med att digitalisera arbetssätt och metoder av olika slag och förhoppningen är att vi i Pajala och Junosuando ska kunna erbjuda Meröppet i framtiden, där du som låntagare över 18 år får möjlighet att låna böcker utanför bibliotekets öppettider.

På bibblo.se hittar du öppettider, evenemang och information om lokalerna för ditt närmsta bibliotek. Länk finns i länklistan nedan.