Information om Corona/Covid 19, läs mer här.

Bibliotek

I Pajala kommun finns både folk- och skolbibliotek. Totalt tre stycken bibliotek finns i kommunen och de är lokaliserade i anslutning till skolans lokaler i Pajala, Korpilombolo och Junosuando. I Muodoslompolo finns dessutom en utlåningsstation i anslutning till lanthandeln i byn. Välkomna in till oss!

I biblioteken kan du

- använda någon av våra datorer,

- få åtkomst till tidnings- och tidsskriftsdatabasen PressReader,

- läsa tidningar och böcker samt

- låna hem hur många böcker du vill bland mycket annat.

Vi kan hjälpa dig att hitta rätt bok och berätta om källkritik, kanske vänta på det tematiska innehållet av en bok eller hjälpa er i samband med ert boksläpp. Vi kanske också kan arrangera ett evenemang tillsammans, så tveka inte att höra av er till oss om ni har några funderingar och/ eller spännande idéer att utforska.

Biblioteken i Norrbotten jobbar närmast med att digitalisera arbetssätt och metoder av olika slag och förhoppningen är att vi i Pajala och Junosuando ska kunna erbjuda Meröppet i framtiden, där du som låntagare över 18 år får möjlighet att låna böcker utanför bibliotekets öppettider.

Alla Norrbottens kommuner samverkar på en gemensam webportal som du hittar i länken nedan. Där hittar du öppettider, evenemang och information om lokalerna för ditt närmsta bibliotek.