Landshövding Sven-Erik Österberg besöker Pajala

Landshövdingen besöker Pajala. På agendan står dialogmöte med kommunledningen och invigning av Slussen.

Onsdagen den 22 februari besöker landshövding Sven-Erik Österberg Pajala för ett dialogmöte med kommunledningen. Samtalet kommer att handla om frågor med hög relevans för Pajala kommun såsom landsbygdskommitténs slutbetänkande och lagstiftning som påverkar näringslivet i gränsregioner.

"Vi ser fram emot att få träffa Landshövdingen och diskutera framtid! Framförallt om den nya glesbygdspolitiken som nu är ute på remiss. Landsbygdskommitténs slutbetänkande pekar ut Pajala kommun som en av de kommuner som behöver särskilda statliga satsningar. I slutbetänkandets förslag är det många åtgärder som Länsstyrelsen kommer att ansvara för." - säger kommunalråden Jan Larsson och Anna K Kostet.

Besöket sammanfaller även med invigningen av mötesplatsen Slussen vid Pajala busstation. Mötesplatsen är delfinansierad av Länsstyrelsen och kommer inom kort att ha aktiviteter, ett litet fik samt möbelåtervinning. Där kommer också att finnas information om bostad, arbetsmarknad och vad som är på gång i föreningslivet i Pajala kommun.

Klockan 12 börjar invigningen med att landshövdingen och kommunchef Åsa Allan säger några ord och klipper band. Eftermiddagen fortsätter sedan med uppträdande av Kulturskolan, öppet hus och fika samt rundvisning för den som vill fram till klockan 16:00. Journalister och allmänhet inbjuds att närvara vid invigningen.

 

 

Uppdaterad: 2018-08-23 15.48