Damberg och Bucht besöker Pajala

  • Mikael Damberg. Foto Martina Huber regeringskansliet
  • Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht Foto: Sören Andersson
Närings- och innovationsminister Mikael Damberg (S) och landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) besöker Pajala och Kaunisvaara i morgon onsdag den 5 november. Damberg och Bucht ska förhöra sig om läget i Pajala efter Northland Resources rekonstruktion och stora varsel.

Mikael Damberg och Sven-Erik Bucht ska besöka gruvan i Kaunisvaara och där träffa ledningen för Northland Resources samt IF Metall Malmfälten.

Damberg och Bucht kommer också att träffa kommunstyrelsens ordförande Kurt Wennberg samt landshövdingen i Norrbottens län, Sven-Erik Österberg, står det i ett pressmeddelande från Regeringskansliet.

Kurt Wennberg säger, att det är oerhört viktigt att Damberg och Bucht får information på plats om gruvans betydelse lokalt och regionalt, men även nationellt.

- Det går inte att överskatta hur mycket gruvverksamheten betyder för kommunen. Och hur många arbetstillfällen som tillkommit. Både för dem som bor i kommunen men även för personer som har flyttat hit.

- Landsbygden i norra Sverige behöver stora verksamheter som denna för att överhuvudtaget kunna överleva i framtiden. Om den här delen av Sverige tynar bort är det ett stort problem för hela landet med tanke på vilka övriga naturtillgångar som finns. Det här måste bli en fortsättning, säger Wennberg.

Uppdaterad: 2018-08-23 15.48