Pajala årets företagarkommun

  • Pajala utsågs till Årets företagarkommun av UC.
  • Pajala utsågs till Årets företagarkommun av UC.
  • Pajala utsågs till Årets företagarkommun av UC.
Pajala blev utsedd till årets företagarkommun 2013. - Det är ett erkännande för allt det goda jobb alla våra företag, Puab och Företagarna gör tillsammans med kommunen. Det visar också på den utveckling och de möjligheter som finns i Pajala, säger kommunalrådet Kurt Wennberg.

Utnämningen sker av UC och ges till den kommun med största förbättringen jämfört med föregående år.

Man ser till fyra kategorier där varje enskilt företag betygsätts, och därefter slås den sammanlagda resultatet för kommunens alla företag ihop.

Kommunalrådet Kurt Wennberg säger, att det är glädjande att få priset som årets företagarkommun.

- Det är ett erkännande för allt det goda jobb alla våra företag, Puab och Företagarna gör tillsammans med kommunen. Det visar också på den utveckling och de möjligheter som finns i Pajala.

Kjell Klippmark, vd Pajala utveckling AB (Puab), säger att företagarna i kommunen har vuxit, blivit fler och är ekonomiskt starkare 2012 än 2011.

- Detta naturligtvis eftersom det finns en stor motor som drar i Northland. Och att de företag som finns här kan följa efter. Sedan jobbar kommunen genom Puab på bästa möjliga sätt att underlätta för företag att etableras och utvecklas i kommunen. 

- Genom att göra det lättare och snabbar att etablera sig i kommunen. Detta gäller inom samtliga näringar och innefattar bland annat tillståndsfrågor.  

Uppdaterad: 2019-02-15 10.59

För ytterligare information kontakta:
Kurt Wennberg, kommunalråd: 070-275 87 86
Kjell Klippmark, vd Pajala utveckling AB: 070-634 37 38